EP-VSG 7,5 - 0,5 (verslag)

De eerste wedstrijd van het eerste team werd vrijdag glansrijk gewonnen! Het Veluws Schaakgenootschap was het slachtoffer. Ja, een club uit het oosten des lands, door de nieuwe competitie-indeling kunnen we nu clubs treffen uit allerlei tropische oorden. Hoewel dat allemaal best meevalt, ze komen namelijk uit Ermelo. Na een kleine vertraging konden de partijen beginnen. Daarna ging het snel, Dick was nog niet binnen of Henk had zijn partij al gewonnen.

Frank had een heel vreemde partij, zelf kijk ik er liever niet naar maar het eind is erg leuk.

2-0, niet lang daarna kwam Richard als winnaar uit een ingewikkelde partij. 3-0. Hierna zaten we op rozen. Gijs-Cor zag geen manier om te winnen en besloot een remise-aanbod aan te nemen, niet erg want op de overige borden zag het er goed uit. Behalve op bord 5, daar speelde ikzelf. Na de opening veel beter gespeeld te hebben, kwam mijn tegenstander zo gewonnen te staan dat hij niet wist wat hij moest doen en het in 3 zetten totaal weggaf. Erg pijnlijk voor mijn tegenstander, zelf vond ik het wel prettig. 4.5-0.5

Roberts partij leek erg dicht geschoven, wel met een klein plusje voor wit. Daar wist Robert wel raad mee, kijkt u even mee?

Robin, die er niet erg gezond bijliep, won een prima schuifpartij. Zijn tegenstander stond al minder maar miste ook nog een trucje wat hem een dame kostte. 6,5-0,5

Dicks partij duurde het langst, of beter; eindigde het laatst. Het begon natuurlijk ook iets later. Deze pot zat helemaal dicht, het duurde even maar toch kreeg Dick het overwicht. Spelend op het increment blunderde de tegenstander zijn dame wat een eind maakte aan de avond. 7,5-0,5, veel beter kan je niet beginnen!

En Passant 1
Rating