Henk Vedder wint Eemlandtoernooi

2021-09-12

Index  < Vorige  Volgende >

Het Open Eemlandtoernooi 2021 is gewonnen door IM Henk Vedder. Onder huizenhoge druk van wijlen Arpad Elo scoorde hij de maximale 7 uit 7. De tweede plaats ging verrassend naar Marcel Flohr, die als laaggeplaatste speler 4,5 uit 7 haalde. Daarachter eindigde een heel peloton op 4 uit 7, zie deze pagina voor de eindstand. In dat peloton zat iemand 'die daar niet thuishoorde'; Hans de Vries mocht daarom de ratingprijs in ontvangst nemen.

Als toernooiwinnaar mag Henk Vedder de beker even vasthouden. Foto: Ed van de Gevel

In de B-groep was het een kwestie van 'niet te vroeg op kop komen'. Jacob de Graaf begon met 4 uit 4, maar eindigde (mede dankzij een 0-bye op de slotdag) net buiten de prijzen. Burg de Man kwam tot 4,5 uit 5, maar afmeldingen voor de twee slotronden brachten hem tot een gedeeld tweede plek met 5 uit 7. Het gaat erom dat je bij de eindstreep vooraan ligt, en dat lukte Bert Lardenoye; na een begin met 0,5 uit 2 won hij vijfmaal op rij. Met 5,5 punt bleef de B-groep winnaar van 2014 de anderen een halfje voor. Die 'anderen' waren Peter Tak - terug achter het bord na jaren afwezigheid - en Mike Ruitenbeek, samen met de genoemde De Man eindigden zij op 5 uit 7. Luc Kepers en Mick Schilder claimden ratingprijzen, zie hier voor de volledige eindstand in groep B.

Bij de slotronde werd er verse kibbeling gebakken, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor FishPartners. Mart Woudenberg doet het zware werk, Mick Schilder en Sjoerd Drent wachten hongerig af. Foto: Ed van de Gevel

Bert Lardenoye - Noah Vandeputte, oftewel de latere B-groep-winnaar tegen de jongste deelnemer. Foto: Arjan Tissink

Alle gespeelde partijen zijn na te spelen via deze pagina. Traditiegetrouw werden de mooiste partijen beloond met paling van de Kaaieman; in het juryrapport kunt u lezen welke dat waren en deze ook naspelen. De jury is logistiek niet in staat om de partijen van de slotronde mee te nemen, maar anders zou de 41.Pf5+ van Marcel Flohr in de slotronde zeker genoemd worden. Dus doen we dat hier alsnog: