Snelschaaktoernooi: finalisten bekend

2020-03-09

Index  < Vorige  Volgende >

Vorige week werden de snelschaak-voorrondes gespeeld. De eerste speelavond was op dinsdag 3 maart, hier waren de eerste twee finale-plekken te verdienen. Enigszins verrassend gingen deze naar Johannes Kossen (9 uit 9) en Gijs-Cor Heuveling (7 uit 9). Diverse favorieten - o.a. Dick de Graaf en Gerben van Pel - misten de boot.

De grote herkansing was op vrijdag 6 maart, hier stonden de andere 6 plekken op het spel. Na 11 ronden was de top-4 bekend; Dick de Graaf, Robin Reichardt, Arie van den Hoogen en Gert Reichardt konden tevreden naar huis. Echter, we waren nog niet klaar; Thomas Reichardt, Robert Krouwel, Arie van Diermen en Jasper Reichardt eindigden allen op 6,5 punt, maar er waren nog slechts twee plekken over. Barrage!

Thomas werd de grote winnaar van de barrage, met o.a. een onvervalst manhattangambiet om vlagval te forceren scoorde hij 3 uit 3. Daarmee was hij door. De anderen scoorden allen 1 uit 3, dus moesten nogmaals op herhaling. De eerste herhaling leverde louter remises op (!). Bij een tweetal zou je iets met Armageddon kunnen proberen, maar wat te doen met een gelijk eindigende trojka? Dan maar nog een keer, maar wel met iets minder tijd (3 minuten pp, ipv 5). Dit keer kwam er wel een beslissing; Jasper won tweemaal, en mag zich als vierde Reichardt in de finale melden.

De finalisten op een rij:

  1. Johannes Kossen
  2. Gijs-Cor Heuveling
  3. Dick de Graaf
  4. Robin Reichardt
  5. Arie van den Hoogen
  6. Gert Reichardt
  7. Thomas Reichardt
  8. Jasper Reichardt