Halve finale intern bekertoernooi eindelijk bekend

2018-03-27

Index  < Vorige  Volgende >

Update:

Het duurde even, maar eindelijk zijn alle wedstrijden van de derde ronde gespeeld.
Nadat eerst Fred nog de inhaalwedstrijd tegen Hans had gewonnen konden de andere wedstrijden ook gespeeld worden.

Jasper won van Rick en Richard won van Johannes op diezelfde avond. Daarna was het weer geduld hebben en speelden Fred en Dick vorige week dinsdag dan de derde ronde wedstrijd. Dick won door een aantal (blijkbaar) geslaagde stukoffers. Vervolgens speelde afgelopen vrijdag Robin tegen Laurents. Deze wedstrijd eindigde in een remise waardoor een barrage de winnaar moest bepalen. Robin had in de eerste snelschaakpartij weinig tijd, ongeveer 20 seconden tegen 1 minuut en 20 seconden, en verloor uiteindelijk op tijd toen Laurents nog 2 seconden over had. Iets eerder de turbo aanzetten had wellicht nog de winst opgeleverd in die wedstrijd. In de tweede barrage speelde Laurents een remisevariant waar geen doorkomen aan was. Door herhaling van zetten kon Robin niet anders dan remise, en ook het verlies, aannemen.

Inmiddels zijn de wedstrijden ook in de halve finale bekend. Deze wedstrijden moeten nog wel gepland worden.

Halve finale

Jasper Reichardt - Richard Vedder
Dick de Graaf - Laurents van Twillert

Op 26 januari staat de volgende ronde van de beker gepland. Hiervoor heeft inmiddels ook een loting plaatsgevonden.