Dick de Graaf wint Eemlandtoernooi

2017-09-10

Index  < Vorige  Volgende >

  1. Bruun van de Laar
  2. Hans de Vries
  3. Henk Vedder
  4. Richard Vedder
  5. Laurents van Twillert
  6. Johan de Zwart
  7. Ron Flohr

Zeven tegenstanders, zeven punten. De tegenstanders van Dick de Graaf kunnen zich troosten bij de gedachte, dat ze niet als enige een nul aan hun broek kregen. Een ongenaakbare Kaaieman won namelijk het Eemlandtoernooi 2017 met de volle 100%. Laurents van Twillert won van Henk Vedder en speelde remise tegen Richard Vedder, goed voor een gedeelde tweede/derde plek samen met Henk.

In de B-groep ging de strijd in de slotronde tussen Ton Sprong en de jonge Frank Woudenberg. Ton won de onderlinge strijd en de hoofdprijs, voor de ongeslagen gebleven Sytze van der Velde. Frank werd derde, samen met Jacob de Graaf - eerder nog koploper met 4 uit 4 - en Wim Vijvers.

Over ronde 5 en 6 was er nog het nodige te vergeven; Jacob de Graaf ontving EHBO na het vergooien van een prachtige stelling en vervolgens opgeven toen het nog lang niet verloren was. De zoektocht naar remise van Jeroen Gootjes (daar waar mat ook mogelijk was) werd ook met EHBO beloond. Maar het ging natuurlijk om de paling. Eerst toverde Thomas Reichardt een wonderschoon matje op het bord tegen Bruun van de Laar. Een ronde later maakte Gerard van Otten een comeback met mat in 21. Hieronder die partijen:

 

Alle uitslagen, eindstanden en gespeelde partijen zijn op de betreffende pagina's te vinden. Volgend jaar weer!