Eemlandtoernooi: Voor het eerst sinds 1983?

2017-08-30

Index  < Vorige  Volgende >

Na ronde 3 in het Eemlandtoernooi staan Dick de Graaf en Laurents van Twillert aan kop in de A-groep. Dick versloeg met zwart ratingfavoriet Henk Vedder na een zeeslang van bijna 100 zetten. Of Dick ooit eerder van Henk gewonnen had in een lange partij, vroeg men zich af. We weten het niet zeker, wellicht een keer in de interne competitie zo rond 1983? Wie het weet mag het zeggen...

Laurents won van voormalig medekoploper Jasper Reichardt, maar is vrijdag afwezig i.v.m. een opgenomen bye. Dat betekent dat Dick het mag opnemen tegen Richard Vedder, die (door een bye in ronde 1) een halfje achter staat. Henk speelt tegen Johan de Zwart (Johan met wit), op bord 3 zien we Reichardt-Reichardt.

In de B-groep is Jacob de Graaf alleen koploper na een overwinning op de flink boven zijn rating scorende Frank Woudenberg. Ton Sprong ontweek in een remise-staand pionneneindspel tegen Bert Lardenoye alle remiseclaims en bereikte pat, toen werd het dus remise. Beiden staan op 2,5 punt, vrijdag speelt Bert tegen Jacob en Ton met zwart tegen Mike Ruitenbeek.

 

Dinsdag werden ook de rondeprijzen voor ronde 1 en 2 uitgereikt. Voor de eerste ronde krijgt Marcel Flohr een EHBO-setje, voor het missen van diverse kansen om een IM én de jury van dienst te verslaan. Arco Floor ontving de paling na een mooie aanvalspartij, inclusief geoffer:

Niet meer dan één minuut later kon Arco ook EHBO in ontvangst nemen, voor zijn 80e zet in ronde 2. De paling was voor onderstaand potje:

Jasper Reichardt