Geslaagde start seizoen

2017-08-27

Index  < Vorige  Volgende >

Op 25 augustus is het jeugdseizoen bij En Passant geopend met een schaakvormentoernooi. Bij dit toernooi hebben we zes rondes met verschillende schaakvormen gespeeld. In de eerste ronde was het snelschaken aan de beurt.  Het snelschaken was een leuke manier om na de vakantie er weer een beetje in te komen. 

In de tweede ronde hebben we weggeefschaak gespeeld. Bij deze schaakvorm is het de bedoeling dat een speler zo snel mogelijk al zijn stukken kwijt is. Slaan is hierbij verplicht. Als er meerdere manieren zijn om de stukken te slaan, is het wel handig om te kijken welke manier van slaan het handigst is.

Kamikazeschaak was de derde ronde aan de beurt. Bij deze schaakvorm verdwijnt als er een stuk wordt geslagen ook het stuk dat slaat van het bord. Je moet dus goed kijken met welk stuk je een stuk van de tegenstander slaat omdat ook jouw stuk van het bord verdwijnt.

De vierde ronde hebben we achteruit is verboden schaak gespeeld. Bij deze schaakvorm mogen zoals de schaakvorm het zegt de stukken niet naar achteren gespeeld worden. De stukken mogen wel horizontaal bewogen worden.

De vijfde ronde speelden we Canadees schaak. Deze bijzondere schaakvorm mogen spelers als zij een stuk van de tegenstander hebben geslagen dit stuk op een willekeurige plek op het bord zetten. De stukken verdwijnen dus niet van het bord maar mogen willekeurig op het bord gezet worden.

De laatse ronde speelden we lawineschaak. Bij deze schaakvorm doe je eerst een zet met je eigen stukken en daarna mag je een willekeurige pion van je tegenstander zetten.   

 

De einduitslag van het toernooi was:

plaats punten
1. Syb 5
1. Giovanni    5
3. Camiel  4,5
4. Tjitse 4
4. Jona 4
6. Boaz 3,5
7. Jochem 3
7. Joaz   3
9. Wouter 2,5 
9. Tim  2,5
9. Sjoukje 2,5
12. Eva 2
13. Olivia 1
14. Nathanja   0,5

 

 

 

Monica Reichardt