Klaas Bos (68) overleden

2017-04-28

Index  < Vorige  Volgende >

Afgelopen woensdag 26 april is Klaas Bos overleden. Het was die dag zijn 68e verjaardag.

Klaas Bos was lid van verdienste van onze schaakvereniging. Vooral in de jaren rondom het ontstaan van het Denksportcentrum heeft hij veel voor onze club betekend. Hij laat zijn vrouw Tiny, drie kinderen en vijf kleinkinderen achter.

Klaas was de broer van Dick Bos, aan wie En Passant eveneens veel te danken heeft. Net als Dick was Klaas een markant figuur in het Denksportcentrum. Altijd aanwezig en in voor een praatje. Schaken deed hij de laatste jaren niet veel meer. Toen hij dat nog wel deed was het meestal doorgeefschaak. Een veelgehoorde kreet hierbij was El Condor Mata! Als hij iemand had matgezet. En als hijzelf werd matgezet, kon hem dat kein foek schelen. En als er weer iets geregeld moest worden, begon hij: hé E'nst. Of het onnavolgbare Sassiminare Foemelare! 

Klaas Bos had een eigen wijze van communiceren, hetgeen hem de bijnaam 'de ouwe saggerijnige' opleverde. Hij ondertekende zijn eigen e-mails ook wel eens met deze bijnaam. Op het feest van zijn huwelijksjubileum in het Denksportcentrum zongen we Vuile Huichelaar, waar hijzelf het hardste om kon lachen. 

Tijdens een bondswedstrijd ontdekte hij de Klaas Bosstraat, wat we tot in lengte van jaren moesten horen. Hij was fan van Pink Floyd en The Police. Er is nog veel meer te zeggen.

We zullen hem missen.

 

 Klaas Bos