Succes in Hoogland!

2017-02-23

Index  < Vorige  Volgende >

Op 18 februari werd de jaarlijkse Grand Prix in Hoogland gespeeld. Dit toernooi voor kinderen t/m 16 jaar is altijd een groot succes geweest en was dit jaar zelfs zo’n groot succes dat er maar liefst 135 kinderen meededen. De afvaardiging van En Passant bestond uit: Frank Woudenberg, Syb en Sjoukje Schadenberg, Samy Dury en Giovanni Horton. Er werd gespeeld in 8-kampen die op speelsterkte werden ingedeeld.

Frank speelde in groep 1. Deze groep was erg sterk bezet en het was voor Frank dan ook best lastig om partijen te winnen. Daarnaast speelde pech ook wel een rol in zijn toernooi. Had hij een mooie combinatie bedacht, raakt hij het verkeerde stuk aan waardoor zijn combinatie niet meer werkt en verloor hij zelfs een stuk. Frank scoorde slechts 1 uit 7 maar dat ene punt was dan ook wel een leuk potje met het Halloween-gambiet.

Syb was te vinden in groep 10. Waarschijnlijk was deze groep net iets te makkelijk voor hem want hij kwam vaak al snel terug om te vertellen dat hij weer een punt had gescoord. Eén keer kwam hij vertellen dat hij toch echt verloren had maar verder werd alles gewonnen. Dit was goed voor 6 uit 7 en leverde hem de eerste plek op.

In groep 14 speelde Samy. Hij had erg veel zin in het toernooi. Hij speelde een aantal spannende partijen en scoorde uiteindelijk 3,5 uit 7, precies 50%. Dit was helaas net niet genoeg voor een plek op het podium maar leverde wel een 4e plek op.

Sjoukje speelde in groep 16. In deze groep, met veel meiden, was het vooral gezellig. Daarnaast werden er natuurlijk ook nog spannende en goede schaakpartijen gespeeld. Het ging super goed en zij scoorde 4 uit 7. Dit leverde haar een mooie gedeelde 2e plaats op.

 

In groep 17 speelde Giovanni zijn eerste Grand Prix toernooi. Spannend was het in het begin wel maar naar verloop van tijd gingen de zenuwen weg en kon er lekker geschaakt worden. Daarnaast was het buitenspelen op het schoolplein ook erg leuk. Giovanni scoorde 4 uit 7 en kwam hiermee uit op een gedeelde 4e plaats. Super goed voor iemand die zijn tweede schaaktoernooi speelt.

Het was een leuk toernooi waarbij ook nog wat leuke successen werden behaald. Het volgende toernooi is het jaarlijkse snelschaaktoernooi in Hoevelaken op 1 april (en nee dit is geen grap).

Tot slot een groepsfoto:

 

Monica Reichardt