EP4 lijdt puntverlies (verslag)

2017-02-12

Index  < Vorige  Volgende >

Afgelopen vrijdag mocht het vierde team van En Passant het opnemen tegen Moira Domtoren 5. EP4 staat trots bovenaan met nog geen verliespunten en MD5 staat met slechts 2 punten op een 8e plaats. Onze concurrent had de afgelopen week verloren, dus het was een mooie gelegenheid om ons  doelsaldo op te vijzelen en twee punten uit te lopen. Helaas liep het allemaal iets anders.

De avond begon prima! Ernst had aan bord 8 weinig muziek op het bord en daar werd de vrede snel getekend. Dion daarentegen overspeelde zijn tegenstander volledig en nadat er al wat hout gewonnen was, gaf zijn tegenstander zich gewonnen. Jacob echter blunderde in de opening volledig en dat kostte hem 2 centrumpionnen. En dan wordt het lastig. Rolf stond lekker, Thomas stond ook prima maar nog geen winkansen, Mike had de boel ook onder controle en ondergetekende won een kwaliteit, dus dat moest ook wel goedkomen.

Zoals gezegd verloor Jacob zijn partij en daar was hij goed ziek van. Thomas vroeg of hij remise aan kon bieden en in overleg werd besloten om mijn partij af te wachten. Ik gaf geheel onnodig mijn kwaliteit terug. Ik was in de veronderstelling dat ik een winnend eindspel kreeg maar dat had ik even misrekend. Gelukkig deed mijn tegenstander niet de juiste voortzetting en kon ik toch een punt bijschrijven. Rolf echter miste mat in twee en moest met remise genoegen nemen. Mike had ook al snel remise en Thomas accepteerde remise.

Zo stond het 4-3 voor EP4, maar Monica stond verloren. Zij gaf niet veel later op en zodoende werde het een 4-4 gelijkspel. Helaas, het is niet anders maar we staan nu wel gewoon een punt los dus we hebben alles in eigen hand. Volgende maand hebben we even rust. In april mogen we weer aan de bak. Met nog drie wedstriijden waarvan de laatste tegen de concurrent thuis, hebben we alles nog in eigen hand.

De uitslagen:

  Moira-Domtoren 5 En Passant 4 4 - 4
1. M. Metz (Maarten) R. van Dorst (Rolf) 0,5 - 0,5
2. A.E. Braams (Ton) M. Ruitenbeek (Mike) 0,5 - 0,5
3. P.J. Mellegers (Pieterjan) M.A. Reichardt (Monica) 1 - 0
4. P. Homan T. Reichardt (Thomas) 0,5 - 0,5
5. J.H. - Veld (Joop) M.J. de Vries (Hans) 0 - 1
6. T. Schuttevaer (Tim) J. de Graaf (Jacob) 1 - 0
7. Th. Wielinga (Thomas) D. de Graaf (Dion) 0 - 1
8. R. Heins (Ricardo) R.E. de Reus (Ernst) 0,5 - 0,5

 

Hans de Vries