Eemlandtoernooi R5: Kaaieman aan kop

2016-09-07

Index  < Vorige  Volgende >

Na ronde 5 van het Eemlandtoernooi hebben we weer één koploper: Dick de Graaf won de strijd op het topbord van Richard Vedder en gaat nu alleen aan kop. Na een boel gemanoeuvreer schoven de witte stukken langzaam richting de zwarte koning. Na het kwaliteitsoffer 31.Txg7! was er geen houden meer aan:

De twee grootste verrassingen tot dusver - Audry Burer en Santoso Wijono - speelden een marathonpartij. Na ruim vier uur schuiven werd het remise. Dick de Graaf is nu alleen koploper (4 pt) en speelt vrijdag tegen Santoso Wijono (3,5). Bruun van de Laar en Audry Burer (beiden 3,5) ontmoeten elkaar dan op bord 2.

 

B-groep

Thomas Reichardt zag zijn overwinning in ronde 4 beloond worden met paling, maar in ronde 5 raakte zijn koppositie kwijt. Hans de Vries wist uit een licht voordelig toreneindspel het volle punt te peuren:

Achtervolgers Mike Ruitenbeek en Alex van de Vuurst remiseerden en blijven aldus achtervolgers. Achtervolger Ton Sprong won wel en werd zo medekoploper, in ronde 6 neemt hij het met wit op tegen Hans de Vries.