Kampioenen op NK!

2016-09-04

Index  < Vorige  Volgende >

Update 4/9: Nu met verslag:

 

Nadat En Passant vele jaren gastheer was van het NK snelschaken voor de jeugd, werd het kampioenschap dit jaar in Almere gehouden.

Zoals bij bijna elk jeugdtoernooi zijn de groepen met de jongste jeugd flink gevuld en naarmate de jeugd ouder wordt, neemt de belangstelling wat af. Tevens werd in Gouda ook een groot toernooi gehouden (Henk en Richard deden het daar prima!) wat ook de deelname aan dit NK geen goed deed.

En Passant had 3 deelnemers:

Gabriel speelde zich in de finale groep voor de C-jeugd. De spelers in de finale groep waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en Gabriel haalde een verdienstelijke gedeelde 2e plaats (op SB punten 2e!!) achter Maarten Hoeneveld.

In de A en B groep werd het volgende systeem gespeeld: De spelers uit de A groep speelden elk een keer met wit en met zwart tegen elkaar en speelden ook 1 partij tegen de deelnemers uit de B-groep. Bij de groep was het net anders om: 1x tegen A en 2x tegen B (wit en zwart).

Monica speelde een verdienstelijk toernooi in de A-groep. Met 8½ uit 19 net geen 50% maar wel voldoende voor de meisjes titel. Eigenlijk was elk resultaat voldoende want de deelname van meisjes aan het NK snelschaken laat al jaren te wensen over. Maar zoal een wijs gezegd luidt: wie er niet is kun je niet verslaan!

Robin moest nog wel even werken voor zijn eerste NK titel. Tegen de andere B-spelers bleek hij toch wel de sterkste. De meeste punten gingen verloren tegen de A-tjes. Met name Tjark Vos bleek erg sterk. Hij won al zijn 19 partijen! Uiteindelijk scoorde Robin een totaal van 13 uit 19 (9½ uit 12 tegen B en 3½ uit 7 tegen A). Dit bleek (ruim) voldoende voor een NK titel!

Gert Reichardt