Schaakcursus op woensdagmiddag: Kun jij al schaken?

2016-05-07

Index  < Vorige  Volgende >

Heb jij wel eens mensen zien schaken? Of erover horen praten? Misschien wel op school.

Schaken is een heel mooi spel. Het werd al gespeeld in de tijd van de ridders. Ook nu is schaken best populair. Sommige mensen vinden schaken moeilijk. Het is natuurlijk best een beetje lastig maar wij willen met jou best de uitdaging aan dat we het je binnen 6 weken kunnen leren. En dan sluit je dat ook nog eens af met een officieel SCHAAKDIPLOMA! Wat zullen je opa en oma daarvan opkijken! Of anders de kinderen in de klas wel.

Wat heb je nu precies aan schaken? Cursusleidster Monica Reichardt legt uit:

Ik sta nu voor mijn eindexamens en het schaken helpt mij er bij om me goed te kunnen concentreren. Ook heb ik bij schaken geleerd hoe je goed je tijd moet gebruiken en kan ik goed beslissingen nemen. Daarnaast is schaken erg gezellig want ik win met schaken heel vaak van jongens en met voetballen lukt dat minder goed. Met schaken maakt het namelijk helemaal niet uit of je een jongen of een meisje bent, of je hard kunt rennen of sterk bent. Bij schaken gaat het om je hersenen, en die heeft iedereen. Vandaar dat wij denken dat iedereen het leren kan!

Ben je dus tussen de 6 en 12 jaar oud, heb je op de woensdagen: 11, 18, 25 mei en 1, 8, 15 juni van 14.30 tot 16.00 uur. Heb je vragen of wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar jeugd@schaakclubenpassant.nl  

De kosten voor de 6 middagen en het examen zijn € 7,50

Een officieel schaakdiploma!