EP4 wint in Hilversum

2016-04-15

Index  < Vorige  Volgende >

Het vierde team van En Passant heeft de uitwedstrijd tegen HSG 4 met 5-3 gewonnen.

Als eerste was Rolf klaar. Op bord 3 ging Rolf voortvarend te werk. Na een paar zwakke zetten van zijn tegenstander kon Rolf met een mooie combinatie een paar pionnen winnen en daarbij de stelling van zijn tegenstander ruïneren. Zijn tegenstander geloofde het wel en gaf Rolf de hand.

Bij Peter Frans stond al snel het bord in vuur en vlam. Want van schuiven heeft Peter Frans een hekel. “Anders kan je net zo goed gaan dammen”, aldus Peter Frans. Zijn tegenstander had de boel onder controle en na een foute combinatie moest Peter Frans zijn dame en daarmee de partij geven.

Gijs en Ernst speelden allebei een nette remise. Vervolgens kon Hans de Vries een punt noteren. In een Spaanse partij kreeg hij een dubbelpion op de f-lijn, maar door een combinatie kon hij deze elimineren. Een blunder van zijn tegenstander leverde De Vries een toren op en daarmee gaf zijn tegenstander op. Monica speelde een mooie Franse partij met wit. Al snel leverde dit een pion op met prettige stelling. Later gaf haar tegenstander nog een kwaliteit weg. Het enige probleem was dat zwart wat dreigingen had. Die elimineerde Monica keurig en toen vond haar tegenstander het genoeg.

Jacob speelde een ongelukkige partij waarbij hij weliswaar een pion voorkwam, maar vergat dat zijn koning geen vluchtveld had. De dreigingen van zijn tegenstander werden hem te veel en moest opgeven of mat gaan. Als laatste was Dion nog bezig. Zijn tegenstander moest al snel een kwaliteit geven, maar kreeg daarvoor wel een open stelling. Daarbij had Dion nog niet gerokeerd dus hij moest nog wel goed opletten. Maar Dion kon de dreigingen weerstaan en kon door een aantal combinaties nog een kwaliteit winnen en toen was het voor Dion niet moeilijk meer.

Een mooie overwinning van het vierde na twee nederlagen en een gelijkspel. De laatste ronde mogen we thuis tegen Barneveld 2 aantreden. Deze wedstrijd vindt op 20 mei plaats.

 

Hans de Vries