EP-viertal boekt eerste overwinning

2015-11-15

Index  < Vorige  Volgende >

Afgelopen vrijdag heeft het viertal de eerste wedstrijd gewonnen. Het team, bestaande uit Mart Woudenberg, Melis Korlaar, Alex van de Mheen en Thomas Reichardt, won op bezoek in Muiderberg met 4-0.

De eerste overwinning kwam op naam van Mart Woudenberg. Op bord 4 wist hij al vrij snel een kwaliteit en twee pionnen te winnen en ook de veel betere stelling te verkrijgen. Hij maakte het fraai af met een dubbel kwaliteitsoffer waarna zijn tegenstander het wel geloofde.

Vervolgens was  het de beurt aan Alex van de Mheen. In de opening ging het gelijk op, maar nadat Alex een open a-lijn kreeg kon hij de (lang gerokeerde) witte koning gaan aanvallen. Met mooi aanvalsspel wist hij zijn tegenstander steeds verder met zijn rug tegen de muur te zetten. Toen zijn tegenstander kon kiezen tussen mat of dameverlies vond die het wel welletjes.

Een mooie 2-0 voorsprong, maar op de twee andere borden zag het er niet goed uit. Melis stond een pion achter en was ook al een keer goed weggekomen, omdat zijn tegenstander torenwinst over het hoofd zag. Thomas stond materieel nog gelijk, al had zijn tegenstander wel het loperpaar en de iets betere stelling.

De 3-0 kwam met het nodige geluk op naam van Melis. Hij verloor in de opening een pion en kwam zoals gezegd goed weg omdat zijn tegenstander torenwinst over het hoofd zag. Hij belandde in een eindspel met allebei een dame en twee torens, maar zijn tegenstander had nog steeds een pionnetje meer. Totdat zijn tegenstander opeens een toren cadeau deed. Dit cadeautje werd dankbaar in ontvangst genomen en Melis tekende hiermee voor de 3-0.

Als laatste was Thomas klaar, die aan het begin het initatief wist te grijpen. Hij kwam echter steeds meer onder druk te staan, zijn tegenstander dacht zelfs een stuk te kunnen winnen, maar dit bleek allemaal nog net te verdedigen. Toen zijn tegenstander vervolgens dacht een pion te winnen, bleek die giftig te zijn, want daarna was er ondekbaar mat in twee mogelijk voor Thomas.

Al met al dus een mooie overwinning, die wel wat geflatteerd was. Op 24 november staat de volgende wedstrijd op de planning, thuis tegen Amersfoort.

Thomas Reichardt