EP4 wint "gewoon"

2015-10-31

Index  < Vorige  Volgende >

De onderlinge wedstrijd tussen En Passant 4 en En Passant 5 is "gewoon" gewonnen door het vierde. Aan het eind van de avond stond er 5,5-2,5 op het scorebord.

Overwinningen van Gijs Huijgen en Jacob de Graaf op de staartborden zetten EP4 op een 2-0 voorsprong, met overwinningen op respectievelijk Jan Willem Schoonhoven en Jasmijn Koelewijn. Rick van Beek (EP5) offerde tegen Rolf van Dorst een stuk, in ruil voor de drie pionnen voor Rolfs koning. Het werd remise door zetherhaling.

EP5 maakte de stand echter weer gelijk. Thomas Reichardt won van Dion de Graaf, nadat laatstgenoemde van zijn gebruikelijke stijl afweek door al op zet 3 de middenlijn over te steken. Tijmen Vedder won eerst een pion en toen een loper dankzij schaakjes over de a7-g1-diagonaal, na het loperverlies geloofde Peter Frans Koelewijn het wel.

De laatste drie partijen gingen weer allemaal naar het vierde, allemaal na een eindspel. Monica Reichardt won in een pionneneindspel van Jeroen Gootjes, Hans de Vries na een toreneindspel van Jeroen Makkinje en Robin Reichardt had eerst een toren- en toen een pionneneindspel nodig tegen Aart de Jong.