EP3 begint met zege

2015-10-28

Index  < Vorige  Volgende >

En Passant 3 is het seizoen begonnen met een nipte overwinning op Doorn-Driebergen 2. In het eigen denksportcentrum werd het 4,5-3,5.

Bij het ingaan van het laatste uur was de stand 2,5-2,5, dankzij een punt van Fred, remises van Sjoerd, Stephan en Jaap Jan en een 0 van Bort Harm. Alex stond een pion achter, Richard een pion voor en ogenschijnlijk gewonnen. Henrik had ook een pion meer en zelfs een gedekte (zwarte) vrijpion op b3, maar met nog veel hout op het bord en beide koningen kwetsbaar was eigenlijk alles nog mogelijk.

Richard kon na enige aarzelingen inderdaad de zwarte koning uitroken, dame tegen toren winnen en het punt incasseren. Bij Henrik ging het echter mis, zijn tegenstander wist over de h-lijn beslissend naar binnen te fietsen. Een overwinning leek er volgens de aanwezige toeschouwers niet meer in te zitten, maar die toeschouwers hadden buiten Alex gerekend. Die wist met wat penningen op handige wijze te profiteren van een ongedekte zwarte loper op b7, zodat zijn pion achterstand veranderde in een stuk voorsprong. Ondanks (of dankzij?) de vele zich om het bord heen verdringende toeschouwers hield hij het hoofd koel en scoorde het winnende punt.

  En Passant 3 Doorn-Driebergen 2 4,5 - 3,5
1. H. Koelewijn (Henrik) A. Pak (Jos) 0 - 1
2. F.W.G.J. Buitenhuis (Fred) J. Esmeyer 1 - 0
3. B.H. Koelewijn (Bort Harm) J.G. van Ruler 0 - 1
4. S. van de Groep (Stephan) J.M.M. Derksen (Jos) 0,5 - 0,5
5. J.J. Koelewijn (Jaap-jan) J. Hellevoort 0,5 - 0,5
6. R. Zijl (Richard) J.M. de Wit (Han) 1 - 0
7. S. Koelewijn (Sjoerd) P. van Putten (Peer) 0,5 - 0,5
8. A. van de Vuurst (Alex) M.S. Beekelaar (Martin) 1 - 0