Eemlandtoernooi: Paling en reuzendoders

2015-09-05

Index  < Vorige  Volgende >

Voor aanvang van ronde 4 werd uiteraard de paling uitgereikt over ronde 3. Jurylid Richard Vedder had het niet makkelijk gehad, er was namelijk zoveel moois om uit te kiezen...

Zo ging Martin Veldhuizen recht door het midden, dwars door de stelling van Dion de Graaf heen. Jacob de Graaf had de koning van Alexander van de Mheen met een stukoffer uitgerookt. Allebei mooi, maar iets te eenvoudig.

Serieuzer in aanmerking kwam Luc Kepers. Hij offerde een paard op h7 tegen Arco Floor. Het offer had succes: de zwarte dame kwam volkomen buitenspel te staan op h8, de zwarte koning stond in zijn blootje en Luc won. De partij:

Op een andere dag had Luc wellicht de paling gewonnen, maar deze keer vond de jury een andere partij nóg mooier. William van de Groep offerde tegen Gijs-Cor Heuveling een stuk. Dat stuk werd geweigerd, maar William bleef aandringen tot Gijs-Cor hem wel móest pakken. Soelaas bood het niet; de zwarte koning werd opgejaagd en uitgerookt. William incasseerde daarmee zowel het punt als de paling van Visspecialist de Kaaieman.

Daarnaast een update in het reuzendodersklassement. Voor degene die van een op papier sterkere tegenstander wint en daarbij het grootste ratingverschil overbrugt, stelt 64velden.nl in beide groepen een mooi schaakbord beschikbaar. Koplopers tot dusver zijn Santoso Wijono (A) en Melis Korlaar (B), dankzij hun overwinningen in ronde 2. In die ronde vol verrassingen is de lat zo hoog gelegd dat het er moeilijk meer overheen te springen valt, maar onmogelijk is het niet. In rondes 3 en 4 waren er mogelijkheden, maar die werden niet benut, ook de indeling voor ronde 5 biedt sommigen weer kansen!

Groep A:

Ronde Partij Ratingverschil
2 Santoso Wijono - Sjoerd Drent 1-0 319
2 Dick de Graaf - Arie van Diermen 0-1 296
1 Santoso Wijono - Gert Reichardt 1-0 198

Groep B:

Ronde Partij Ratingverschil
2 Melis Korlaar - Jacob de Graaf 1-0 365
2 Luuc Baltus - Gerald Visch 1-0 344
2 Karel van Hattum - Rien van Brummelen 1-0 208