Open Eemlandkampioenschap in aantocht

2015-08-13

Index  < Vorige  Volgende >

Over minder dan twee weken mogen de schaakstukken (eindelijk!) weer uit de kast, want dan begint het Open Eemlandkampioenschap 2015. De aanmeldingen stromen gestaag binnen, maar er is nog altijd ruimte. Schroom niet en meldt u aan, ook als u wellicht 1 of 2 speeldagen moet missen waarvoor u een bye moet aanvragen. Al kunt u slechts 5 of 6 keer meedoen, u krijgt meer dan genoeg waar voor uw geld! Natuurlijk blijft het spelen van alle 7 ronden het allerleukst, dat is logisch.

Wat valt er dan te winnen? Allereerst natuurlijk de geldprijzen. Op de slotdag wordt de pot met inschrijfgeld op zijn kop gezet, leeggeschud en in de vorm van prijzengeld weer uitgekeerd.

Daarmee houdt het niet op. Zo selecteert een deskundige jury elke ronde de spectaculairste partij, die wordt beloond met een pond paling van Visspecialist de Kaaieman. Voor uitglijders, blunders en andere ongevallen hebben we indien nodig een doekje voor het bloeden.

Het jonge bedrijf 64velden stelt in beide groepen een mooi schaakbord beschikbaar voor de reuzendoder. Dat wil zeggen, voor degene die van een op rating sterkere speler wint en daarbij het grootste ratingverschil overbrugt. Op de laatste speeldag verzorgen zij daarnaast een stand met schaakartikelen.

Maar goed, de belangrijkste reden om mee te doen is natuurlijk om een aantal keer een mooie partij te kunnen spelen en gezellige avond te hebben. Om een bekende reclame te citeren, sommige dingen zijn onbetaalbaar...

Zie voor verdere praktische informatie de toernooi-pagina.