HZ-toernooi: exodus voorbij

2015-08-10

Index  < Vorige  Volgende >

De jaarlijkse EP-exodus naar Vlissingen zit er weer op, dit jaar waren er acht Passanters die in Zeeland schaken en vakantie combineerden. Opvallend genoeg scoorde (op Slava Ikonnikov na, uiteraard) bijna iedereen evenveel punten, namelijk 4 uit 9. Robin Reichardt bleef daar als enige boven en won het EP-klassement met 4,5 punt, ook nog eens behaald tegen allemaal op papier sterkere tegenstanders. Aldus scoorde hij flink wat ratingwinst (+101 voor de FIDE!), zodat EP gelijk een paar plaatsen stijgt op de plaatsingsranglijst voor de Europacup in Skopje.

In het HZ-toernooi spelen alle 242 deelnemers in één grote groep, dan vertelt de score vaak niet het hele verhaal. Monica Reichardt, Mike Ruitenbeek en Dion de Graaf zullen een stuk tevredener zijn dan Gert en Jasper Reichardt, ook al behaalden ze allemaal 4 punten. Thomas Reichardt scoorde een halfje minder (3,5).

Het toernooi werd met 8 uit 9 gewonnen door Baadur Jobava, die op het laatste moment was ingevlogen nadat Kasimdzhanov moest afzeggen. Jorden van Foreest werd met 7,5 punt ongedeeld tweede, Slava viel met 6,5 punt wel in de prijzen, maar buiten het podium. Foto's en eindstanden zijn te vinden op de toernooi-website.

Foto's: Frans Peeters en Ad Bruijns