Amsterdam chess afgelopen

2015-07-19

Index  < Vorige  Volgende >

Het was natuurlijk een klassiek geval van de goden verzoeken, om al na vijf ronden op deze plek de EP-prestaties te bewieroken. Richard Vedder begon zoals toen gezegd met 4,5 uit 5, waarmee hij destijds koploper was. In de "eindsprint" kwamen daar helaas slechts een enkel wit halfje en drie zwarte nullen bij. 5 uit 9 is in dat veld nog steeds een prima score, doch het gevoel blijft hangen dat er wel meer had kunnen zitten...

De ongeslagen status van Robin Reichardt kon ook direct na het bewieroken ervan de prullenbak in, na een 0 in ronde 6. Daarna volgde achtereenvolgens remise, verlies en remise, zodat hij op 3,5 punt eindigde. Voor die remises moest hij overigens steeds flink zijn best doen. Tegen "die jongen met 200 ratingpunten minder" (Robin had de laagste rating in groep B) gingen bijna al zijn tegenstanders namelijk tot het uiterste, maar gelukkig meestal zonder succes.

Monica Reichardt kreeg hieronder de minste spreekwoordelijke veren, wat zich uitbetaalde in de slotronden. Ze bleef namelijk "gewoon" 50% scoren en behaalde dus 4,5 punt. Aldus scoorden alle drie een aardige ratingwinst, een goede voorbereiding dus voor de volgende zomertoernooien. Klik hier voor alle eindstanden. 


Eerder bericht, na ronde 5: (16/7)

Deze week wordt op het Science Park in Amsterdam een groot schaaktoernooi gespeeld. Vooral Richard Vedder doet het erg goed, na vijf ronden staat hij met 4,5 punt gedeeld aan kop! Onder anderen Robby Kevlishvili en VIS.-winnaar Pieter Hopman werden aan de zegekar gebonden. Zie hier voor de standen, via deze pagina (of schaaksite) zijn de partijen live te volgen.

In groep B is Robin Reichardt tot dusver ongeslagen. Hij is ook nog zonder overwinning, dat moet gezegd. Met vijf remises tegen tegenstanders met 200 à 400 ratingpunten meer zul je hem niet horen klagen. In de C-groep is Monica na een ongelukkig begin weer terug op 50%, met o.a. een Bosboomiaanse hakpartij in ronde 4.

De dagvierkampen zitten er inmiddels op. Mike Ruitenbeek wist met 2 uit 3 zijn vierkamp te winnen. Jasper Reichardt (1,5 pt) en Hans de Vries (1) werden derde in hun groep.

Zoek de EP'ers! 5 van de 6 staan erop, alleen Richard zit rechtsonder net buiten beeld. Klik op de foto voor een groter beeld. Fotograaf: Vincent Pandelaar