Beker: Halve finales bekend

2015-03-07

Index  < Vorige  Volgende >

Na de overwinning van Krouwel jr. op Krouwel sr. zijn de halve finales bekend. Gabriël mag het opnemen tegen Richard Vedder, de andere finalist moet uit de partij Henk Vedder - Jan Matthijs van Leeuwen komen.

Een week eerder (27 februari) wisten Richard en Henk Vedder zich te plaatsen voor de halve finale in het bekertoernooi. Richard won met zwart van Gijs Huijgen, die er niet in slaagde om voor een nieuwe stunt te zorgen. Henk wist met wit de koning van William van de Groep mat te zetten.

Enkele dagen eerder had Jan-Matthijs van Leeuwen zich al geplaatst voor de halve finale. Met zwart had hij bepaald geen makkie (zie partijviewer) met Thomas Reichardt. Zijn eigen woorden daarover:

De reguliere partij werd remise. De eerste tiebreak leek naar mij te gaan. Won makkelijk met wit, en kwam gewonnen te staan met zwart, maar liet me in de laatste seconden mat zetten. De tweede tiebreak ging precies hetzelfde! Uiteindelijk moet een Armaggedon-tie break de doorslag geven. Ik lootte wit, en moest met zes minuten tegen vijf persé winnen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan en heeft Thomas net niet voor een verassing gezorgd. Maar zijn prestatie mag wel vermeld worden. 
 

Hieronder de uitslagen van de kwartfinale en de loting voor de halve eindstrijd:

Uitslagen kwartfinale

Henk Vedder

-

William van de Groep

1-0

Thomas Reichardt

-

Jan-Matthijs van Leeuwen

½-½, JMvL wint na barrage

Gijs Huijgen

-

Richard Vedder

0-1 

Gabriël Krouwel

-

Robert Krouwel

 

Loting halve finale

Henk Vedder

-

Jan-Matthijs van Leeuwen

 

Gabriël Krouwel

-

Richard Vedder

 

 


 

De tombola bezorgde Gijs in de kwartfinale wederom een zware kluif: met wit tegen Richard Vedder. Henk Vedder speelt tegen William van de Groep en Thomas Reichardt neemt het op tegen Jan-Matthijs van Leeuwen. Huize Krouwel is al zeker van een plek in de halve finale, want vader en zoon spelen tegen elkaar.

Robert Krouwel heeft zijn partij uit de tweede ronde kort geanalyseerd, zie de partij-viewer verderop deze pagina. Meer partijen / analyses zijn welkom!

Uitslagen ronde 2

Richard Vedder

-

Rut Koelewijn

1-0

Robert Krouwel

-

Dion de Graaf

1-0

Rick van Beek

-

Henk Vedder

0-1

Thomas Reichardt

-

Alex van de Vuurst

1-0

Robin Reichardt

-

Jan-Matthijs van Leeuwen

0-1R

Dick de Graaf

-

Gijs Huijgen

0-1

William van de Groep

-

Monica Reichardt

1-0

Gabriël Krouwel

-

Gijs-Cor Heuveling

1-0