En Passant bekert verder na winst op Santpoort

2015-01-03

Index  < Vorige  Volgende >

Op vrijdagavond 2 januari speelde En Passant de derde ronde. Tegenstander Santpoort bood taai verzet maar moest nipt met 2,5 tegen 1,5 afscheid nemen van het toernooi.
Manuel Bosboom verloor verrassend aan het eerste bord. Manuel zoekt nog tevergeefs naar zijn goede vorm van vorig seizoen. Henk Vedder had een lange zit, maar scoorde gelukkig een vol punt. Richard Vedder verkeek zich in het middenspel op een aantal tegenzetten, verloor een kwaliteit maar kon wel binnen de remisemarge blijven. Dick de Graaf moest aan bord 4 zijn motor even aan de praat krijgen, maar met een geniepige paardzet wist hij uit de problemen te komen en de vis op het droge te trekken. En Passant gaat nu in de koker voor de loting van de 4e ronde in groep B van het KNSB bekertoernooi.

Verslag Richard Vedder op Schaaksite

-----

En Passant bekert verder in de KNSB-beker. In de 2e ronde werd het Amsterdamse Laurierboom-Gambiet met 3,5-0,5 verslagen.

Manuel Bosboom, Henk Vedder en Dick de Graaf pakten het volle punt, Richard Vedder speelde remise. Zie hieronder een kort filmpje uit de beginfase van de wedstrijd.