Tweede team van de nul af

2014-11-16

Index  < Vorige  Volgende >

Afgelopen vrijdag moest het tweede team opdraven tegen het tweede van HSG uit Hilversum. Het tweede van En Passant was compleet, dus er was vertrouwen in een goede uitslag.

De eerste die klaar was, was ondergetekende. Hij moest in het middenspel kiezen tussen het geven van een pion of zetherhaling. Ook zijn tegenstander was op zich tevreden met een puntendeling dus werd al snel de vrede getekend. Daarna kwam Robert beneden met een politiek correcte puntendeling tegen dhr. J. Nagel. Er waren echter op de overige borden een paar probleempjes aan de kant van Eppie. Arie van Diermen stond al na een zet of 8 behoorlijk verloren omdat hij zijn dame liet insluiten. Daarnaast stond Gijs Cor ook niet echt lekker in een eindspel met een pion minder.

Arie verloor aan bord 3 en ook even later moest Jan Matthijs aan bord twee zijn koning omleggen, omdat hij (zoals hij me vertelde) een vernietigende aanval over zich heen kreeg. Goed, 3-1 tussenstand. Gelukkig stond Arie van den Hoogen zeer prettig en bood de tegenstander van Gijs Cor remise aan. En zo werd het 3,5 tegen 2,5 met nog twee partijen bezig.

Gert op 4 stond gelijk en vroeg aan me of hij remise mocht accepteren. In dat geval moest Dick aan bord 1 winnen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gert accepteerde de remise en toen moest Dick nog even winnen. Maar dat 'even' werd het niet. Enige minuten de spreekwoordelijke billenknijpen en toen gaf zijn tegenstander zich gewonnen. En zo werd het een 4-4 eindstand en daar mochten we gezien het verloop van de avond best tevreden mee zijn.

De volgende ronde is op 2 december, een uitwedstrijd tegen het altijd lastige maar ook gezellige Oud Zuylen.

Hans de Vries

Persoonlijke uitslagen