Eemlandtoernooi ronde 2

2014-08-30

Index  < Vorige  Volgende >

Na twee ronden in het Eemlandtoernooi is er de nodige tekening in de strijd gekomen. In Groep A gaan Arjan Tissink, Dick de Graaf en Ron Flohr aan kop met 2 uit 2. De eerste twee spelen in ronde 3 tegen elkaar om de koppositie, Ron Flohr heeft dinsdag een bye.

In Groep B speelden de koplopers na ronde 1 tegen elkaar, dit leverde allemaal overwinningen op voor de zwartspelers. Er zijn nu nog vier koplopers over, te weten Bert Lardenoye, Jeroen Gootjes, Ed Mönch en Henk Overmeer. Zij spelen in ronde 3 tegen elkaar (BL-HO en JG-EM).

De gespeelde partijen zijn hier te vinden.


Juryrapport ronde 1

De jury verbaasde zich over de partij Gerard van Otten - Ron Flohr. Achteraf bleek dat de partij niet correct was ingevoerd, inmiddels is dit gecorrigeerd. Of de heren voortaan netter willen schrijven? Wat wel vaststaat is dat Gerard in goede stelling (hij had tenminste eeuwig schaak) door zijn vlag ging.

We hebben geen EHBO- of aanmoedigingsprijzen meer, anders zou hij daar zeker voor in aanmerking zijn gekomen. Dat geldt ook voor Arie van Diermen, wiens offers in de eerste ronde vooral neerkwamen op "stukken brengen". Laat de tegenslag hen vooral niet ontmoedigen! Doorgaan met dat spektakel!

De jury was erg gecharmeerd van de soepele wijze waarop Jeroen Schuil door de verdediging van Arie van den Hoogen heen boorde. Ook de pionnenstorm van Henk Overmeer was indrukwekkend. Al op zet 22 waren ze allemaal naar veure! (zie diagram) Jacob de Graaf werd het slachtoffer van een soort overval.

Henk Overmeer - Jacob de Graaf, stelling na 22. a4

Maar het liefst ziet de jury natuurlijk offers! En wel offers die tot succes leiden. Ook al is het maar een pionoffer!

Daarom gaat de rondeprijs voor ronde 1 - een pond paling van Visspecialist de Kaaieman - naar Jeroen Gootjes, die Robin Reichardt wist te verleiden tot het pakken van een zeer giftige pion. Het leverde een mataanval op! Zie partij-viewer: