Simultaan Peng vs de rest eindigt 17-4

2014-06-07

Index  < Vorige  Volgende >

Deze vrijdag nam Zhaoqin Peng het in een simultaan op tegen 21 tegenstanders. Merendeels En Passanters, maar de vreemden (zoals men dat in Spakenburg zegt) hadden ook een verdienstelijke bijdrage.

Thomas Reichardt had de twijfelachtige eer om als eerste klaar te zijn, na een vrij dubieuze behandeling van het aangenomen damegambiet. Nou moet wel gezegd worden, dat enkele anderen direct daarna ook opgaven, zij wilden schijnbaar gewoon niet de eerste zijn! Robert Krouwel scoorde de eerste remise. Hij werd even later gevolgd door Lammert Kok, want door de stelling van de degelijkste schilder van Nederland wist ook Peng niet heen te komen.

Ook Sjoerd Drent, Gert Reichardt, Gijsbert-Cor Heuveling en Jasper Reichardt scoorden halfjes. De verrassing van de avond kwam op naam van Bas de Reus. Zoon van onze gewaardeerde voorzitter, hij had in geen tachtig jaar een stuk aangeraakt. Maar schaken verleer je nooit, zo bleek maar weer eens, want hij won, en hoe! Een dame-offer! Door het ontbreken van notatie is de exacte stelling niet meer bekend, maar het ging zo: Witte koning (van Peng dus) op h1, pionnen op g2, h2. Zwart paard op e2. Dan zwarte dame offeren op h2, die moet gepakt worden en vervolgens Th4 mat. Om in te lijsten!

De lange lijst met slachtoffers van Peng gaan we hier niet herhalen, maar het waren er in totaal 14. Met 6 remises en de overwinning van Bas kwam de eindstand op 17-4, 81%.

Zhaoqin Peng