Vrijdag: Slotrondes A1 en D1

2014-05-12

Index  < Vorige  Volgende >

Deze drukke schaakweek wordt vrijdag afgesloten door de A1 en de D1, die beiden hun gemeenschappelijke slotronde spelen.

De A1 mag op pad naar Soest, waar een bezoekje aan de A1 aldaar op het programma staat in de gemeenschappelijke slotronde. Met o.a. twee topscorers en de supersub van En Passant 5 in de gelederen, is het de vraag wat het team eigenlijk in de regionale jeugdcompetitie te zoeken heeft. Het al in maart binnengehaalde kampioenschap en de 17,5 uit 20 bordpunten spreken in dat opzicht boekdelen. Enige vraag is nog of Joël en Thomas beiden 6 uit 6 gaan halen en de bordprijs delen, of dat een van beiden nog een steekje laat vallen.

Voor de D1 is het een ander verhaal, zij hebben in hun klasse juist heel veel te zoeken. Voor hen is het vaak het eerste seizoen dat ze bondswedstrijden spelen, wat natuurlijk ontzettend leuk en leerzaam is om te doen.  Het team wordt op sleeptouw genomen door kopman Frank (7 uit 8), die net als Benjamin al wat meer ervaring heeft. Een kampioenschap zoals vorig jaar zit er niet meer in, maar bij een dubbele overwinning op Leusden D4 kan het team nog op een mooie tweede plaats eindigen.