NK Jeugd zit erop

2014-05-04

Index  < Vorige  Volgende >

Het NK Jeugd voor Monica en Robin Reichardt zit erop. Uitgebreide verslagen van het NK zijn op de toernooisite te vinden.

Monica (meisjes AB) kan redelijk tevreden terugkijken, met 4 uit 9 en bijna anderhalf punt overscore eindigde ze in de middenmoot. Op het scorebord staan 2 overwinningen 4 remises en 3 nederlagen, waarvan 2 tegen de titelfavorieten met 1900+. Opvallend was dat ze een aantal keer minder stond, maar zich daaruit heel vaak wist terug te knokken om er nog een heel of half punt uit te halen.

Bij Robin (jeugd C) trad helaas de wet van Murphy in werking: als het eenmaal mis gaat, gaat ook alles mis wat er maar mis kan gaan. Het begon nog goed met een mooie overwinning, maar daarna kwam de klad erin. Slechte stellingen leverden nullen op, goede stellingen verzandden in remises, met 2,5 uit 9 als resultaat. Zeker tijdens ronde 7 trokken de online meekijkende toeschouwers zich bijkans de haren uit het hoofd, toen een gewonnen eindspel helaas toch remise werd. Laten we zeggen dat het een heel leerzame ervaring was, hopelijk volgende keer beter!

 

Monica aan het begin van ronde 3, die voor beiden helaas een 0 opleverde. Foto van Harry Gielen. Meer foto's: klik hier