Amersfoort 5 - En Passant 2 (verslag)

2013-11-10

Index  < Vorige  Volgende >

Persoonlijke uitslagen (SGS-website) 

Tjonge wat gingen we met een mooi team op stap. Een paar jaar geleden zou dit misschien wel het eerste van En Passant zijn geweest. Maar we gingen naar Amersfoort, het team wat vorig jaar een einde maakte aan onze kampioensaspiraties. Het team wat bestaat uit knokkers en de mentaliteit heeft  dat wedstrijden niet op papier worden gewonnen. Mes tussen de tanden, maar wel boordevol  sportiviteit.

Wat kan ik zeggen over de rit naar het Spinetpad? Laten we zeggen dat het een waterballet was. Met bakken tegelijk kwam het naar beneden en de natuur leek op 1 avond te compenseren voor de niet al te vele regenval in oktober. Toen ik een viaduct onderdoor reed leek mijn auto wel een duikboot, ruitenwissers vol gas en gelukkig maar 6 minuten te laat. Gelijk kwam het angstvallige gevoel in mijn hoofd of het dan voor Dick überhaupt wel haalbaar zou zijn. In mijn hoofd begon het deuntje van Sinterklaas "zal de goede Sint wel komen" en al snel veranderde het woordje Sint in Dick.

Maar zoals ik al aangaf: bij Amersfoort kan je wel terecht voor een stukje sportiviteit en gezelligheid. Want ja ook Matthijs was later dus we begonnen uiteindelijk iets later alvast met 6 man. Maar al snel kwamen de verzopen katten binnen wandelen, en niet veel later kon de andere alweer naar buiten wandelen als hij dat wou.

Dan de opstellingen die enigszins verrassend waren:

Bord 1 Arie v/d Hoogen - Martijn v/d Zwan

Bord 2 Martijn Jansen - Arie van Diermen

Bord 3 Richard Vedder - Casper Oskam

Bord 4 Remco van RInsum - Dick de Graaf

Bord 5 Matthijs van Leeuwen - Alexander Rosendal

Bord 6 Andre van Ark - Jacob de Graaf

Bord 7 Robert Krouwel - Samuel Vandeputte

Bord 8 Jan Krabbenbos - Bashar Basil

 

Deze opstelling van En Passant zal alles te maken hebben gehad met het feit dat vorig jaar Dick het op bord 1 moest opnemen tegen Chris Roeland en onze teamleider een soort gelijk foefje verwachten. En zo houden wij onze opstelling ook verrassend zodat andere teams daar niet van kunnen profiteren. Snel naar het schaken want daar moet het verslag natuurlijk wel over gaan, we beginnen bij bord 5:

 

Matthijs van Leeuwen - Alexander Rosendal

In ronde 1 hadden was hij ook al snel klaar maar dit spande de kroon. Matthijs won in een miniatuurtje van Alexander. Ik heb even letterlijk de analyse gekopieerd van Matthijs:

Vanwege drukte thuis en het slechte weer was ik een half uurtje te laat. Maar als ik direct in de auto was gestapt, had ik nog met de interne mee kunnen doen. Om half negen was  deze miniatuur over.

1.e4 d6 2.d4 Pf6 3.Pc3 Pbd7

Vorig jaar had ik nog nooit van het bestaan van De Leeuw gehoord, en nu krijg ik het twee keer achter elkaar tegen me... Ik werd wat wantrouwend. Zou mijn tegenstander iets hebben voorbereid? Tenslotte stond de vorige partij in een verslag online...

4.f4 e5 5.Pf3 Le7

Niet dus. Dit is geen goede zet en zeker geen versterking van de theoretische zetten 5. ... c6 of ...Pxd4. Ik kan prima die pion meepikken op e5, maar besluit eerst nog een stuk te ontwikkelen.

6.Lc4 h6 7.fxe5 dxe5 8.dxe5 Pg4 (kleine toevoeging van mijzelf: Dit is inderdaad de variant die uit het boek komt, maar hier is de zet e6 bij gekomen die zeer vervelend is voor zwart. De beste optie is misschien wel fxe6, Lxe6, Pc5 of direct Pd-e5. Maar lekker is het allemaal niet. Vandaar dat je nu veel ziet dat in plaats van h6 gewoon xd4 wordt gespeeld).

9.e6 fxe6 10.Lxe6 Pdf6?? (nog een toevoeging van mijzelf: Pd-f6 is natuurlijk je eigen een hoop pijn besparen, je staat al niet lekker maar dit kost gewoon een stuk. Het paard op g4 heeft geen velden meer. Pc5 lijkt de enige optie, maar dan zit je de rest van de avond tegen een niet al te lekkere stelling aan te kijken) 11.Dxd8+ Lxd8 12.Lxc8

En opgegeven vanwege Txc8 h3.

Een lekker snel puntje dus weer voor Matthijs en een lekkere opsteker voor het team. Zeker omdat op bord 8 Bashar ook zijn tegenstander lekker aan het wurgen was.

 

Bord 8 Jan Krabbenbos - Bashar Basil

Dat Bashar prima schaken kan is in Spakenburg al een poosje bekend, met sterke zetten bouwde hij dan ook zijn partij op en eigenlijk had Jan niet veel te vertellen in de partij: We komen er in bij zet 14 van wit Dd2

Jan ziet de verschrikkelijk penning al aankomen met Lg4 en besluit alvast om uit de penning te lopen om straks lekker zijn paard te kunnen wegspelen. Maar Bashar denkt daar wel even anders over Txf3! En de stelling wordt helemaal uit elkaar getrokken. Er volgt gxf3, Pd4 onderweg om de stelling compleet kapot te maken. Lh3 lijkt ook prima overigens. Le2 verplicht. Nu dan Lh3! Met Mat dreiging, dus wit moet de Toren loslaten en speelt de enige juiste Kh1 en er volgt Lxf1, Txf1, Dh5, Dd3, Tf8 en wit lijkt echt te worden overspeeld c3, Tf6 het paard mag niet geslagen worden, anders gaat wit na Th6 mat. Pe6 het paard is nu onderweg naar monsterveld f4, maar het geeft wit wel in één keer kleine tegenkansen. Pxf3 of Pxe2 bieden toch echt directe winstkansen. Db5, Pf4 en het lastige Dd7 en zwart moet zijn aanval gaan onderbreken met De7 of iets dergelijks. In plaats daarvan gaat Bashar jammerlijk in de fout met h6?? Mat volgde met Dxg7# en zo won Jan tot zijn eigen verbazing nog deze partij. Bashar was duidelijk teleurgesteld, zeker omdat hij zo een mooie partij speelde.  Dit zou echter niet de enige mat in 1 zijn die werd gemist op deze avond.

Dus in plaats van een comfortabele 0-2 voorsprong stond het plots 1-1 en de lage borden stonden allemaal niet denderend, en op de hogere borden was ook lang niet alles zeker.

 

Bord 2 Martijn Jansen - Arie van Diermen

Maar de spelers die de eerste ronde het team over de streep trokken deden dat deze avond weer, al kwam Arie van Diermen niet heel lekker uit de opening, en moest hij sommige dingen twee keer uitvoeren. Maar dat het een puntenmachine is bleek gisteravond wel weer in Amersfoort. Tegen Martijn Jansen kwam de volgende stelling op het bord na slechts 11 zetten.

En hier speelde Martijn 12. Ph4, een zet die door Arie als zeer vervelend werd ervaren. Arie loste het probleem op met  Df7 er volgde 13. exf5 gxf5 14. Pxf5 Lxf5 15. Lxf5 Pxd5 16. Da4+ c6 17. Dg4 en Arie moet gaan oppassen dat als eerste zijn dame niet in de penning komt te staan. Maar betere zetten die meer in aanmerking komen zijn g4 of misschien zelfs Pe4. Maar de stelling is redelijk in evenwicht en als er iets is wat je niet wil als tegenstander van Arie, dan is het in een redelijk gelijke stand al richting het eindspel gaan, want dat is Arie zijn sterke kant. Maar zo gebeurde het wel, na h5 heeft wit niet heel veel anders meer dan de dames te ruilen op g6. 18. Dg6 Dxg6 19. Lxg6+ Ke7 en plots staat zwart prima vanwege de vervelende dreiging van Pf4. Hoe die het doet, doet ie het maar, dit soort stellingen zijn wel aan hem toevertrouwd. 20. g3 om Pf4 te voorkomen, maar dit is niet echt lekker voor de witte stelling.Th6 21. Lc2 Tf8 22. Tf1 wit gelooft niet in de korte rokade vanwege het directe h4. Maar nu komt het aan op techniek en heeft Arie direct gezien dat zijn aandacht zal uitgaan naar de zwakke pion op f2. Op de volgende manier maakt hij er gebruik van Pf6 23. h3 d5 24. O-O-O Pd7 25. Pb3 Thf6 en de pion is niet meer te dekken. Het monster op de e-lijn wordt ook meteen gecreëerd en die kan alleen worden gestopt door er een stuk voor te geven. 26. Tde1 Txf2 27. Txf2 Txf2 28. Pa5 Lh6+ 29. Kb1 e4 De b-pion vindt Arie al niet eens belangrijk meer, het monster gaat aan de wandel 30. Pxb7 Ld2 31. Tg1 e3 32. Ld3 e2 33. Lxe2 De enige manier om promotie te voorkomen Txe2 Het stuk is gewonnen en we komen in de volgende stelling terecht:

Even nog een diagram omdat ik het fraai vind hoe Arie het uitspeelt met een stuk voor 34. g4 hxg4 35. Txg4  Wit creëert een vrijpion, maar zwart wil zijn stukken snel laten samenwerken. Want je heb geen dame nodig om mat te kunnen zetten Pe5 36. Ta4 op jacht naar de volgende pion. Maar dat vindt Arie wat teveel van het goede Le3 37. b3 veel te langzaam natuurlijk in deze stelling. Pd3 38. Pa5 Tb2+ 39. Ka1 Th2 een slordigheidje die hij spoedig zal herstellen 40. Kb1 Tb2+ 41. Ka1 Tc2 Daar moest hij de eerste keer al naartoe. Mat is niet meer te voorkomen 42. Kb1 a3 gaat naar Mat in 11 J Succes allemaal Tc1#. En ja ik kan niet anders concluderen dat Arie het gewoon weer geweldig heeft gedaan.

 

Bord 7 Robert Krouwel - Samuel Vandeputte

Mijn eigen partij tegen jeugdspeler Samuel Vandeputte die ik toch echt liever tegen mijn zoon zie spelen. Want ja Robert en jeugdspelers blijft een probleem. En het leek wel of hij het rook want hij speelde een geweldige partij waarin één slordigheidje prachtig werd afgestraft en daarna kwam Robert er in het eindspel niet meer aan te pas.

Na de 19e zet van zwart (Db2) is er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand: 

Tb1 brengt een gelijke stelling en mijn witte stukken zouden toch vrij snel spel moeten krijgen. Maar nee, ik denk laat ik het eens slechter doen en het werd meteen afgestraft.

20. Dxb2 Txb2 21. Tfb1 Txd2 22. Pxd2 Lxc3 en zwart snoept keurig een pion mee. En deze pion heb ik de hele wedstrijd niet meer terug gezien. Maar dit moet toch niet al direct verloren te zijn. Maar we krijgen een stukje prachtig eindspeltechniek te zien van deze jongeman dat er niet om liegt 23. Pf3 Lxa1 24. Txa1 Pde5 25. a3 Lg4 26. Tb1 Lxf3 zwart gaat direct voor het ruilen natuurlijk om zijn extra pion zoveel mogelijk te laten wegen. 27. gxf3 Tb8 28. Txb8+ Txb8 En ook de torens moeten era f want deze vrije lijn mag ik niet zomaar weggeven. Enige plan dat overblijft is mee ruilen en hopen dat ik ergens een stuk voor 2 pionnen kan geven om zo remise te behalen. Maar zeg het maar ik vind het bijzonder knap gespeeld, mijn Koning wordt keurig teruggedrongen. 29. f4 Pec6 30. f5 Pe5 31. fxg6 fxg6 32. h4 Pbc6 33. h5 Kg7 34. hxg6 Kxg6 35. Pf5 Pd4 36. Pxd4 cxd4 37. Kf2 Kg5 38. Kg3 a5 39. a4 Pg6 40. Ld1 Pf4 41. Lc2 e5 42. Kf3 Kh4 43. Lb1 Pe6 44. Lc2 Pg5+ 45. Ke2 Kg3 46. Lb3 Ph3 47. Lc4 Pf4+ 48. Kd2 Kf2 49. Lf7 Pe2 50. Ld5 Pg1 51. Lc4 Pf3+ 52. Kd1 Ke3 53. Lb5 Pd2 54. La6 Pb3 55. Lb5 Pc5 56. Kc2 Ke2 57. Kc1 een laatste truc. Pxd3 mag namelijk niet vanwege Kc2 en wit wint een stuk.  Maar zwart deelt gelijk de genadeklap uit (al vergreep hij zich echt nog bijna). Pxa4!! 58. Lxa4 Kxd3 59. Lc6 Ke2 60. Lb5+ Ke3 61. Lc6 d3 62. Kd1 a4 63. Lxa4 Kxe4 64. Kd2 Kd4 65. Lb5 e4 66. La6 e3+ 67. Kd1 Kc3 68. Ke1 Kc2 een keurige partij waar ik niet aan te pas gekomen ben.

2-2 en een moeilijke avond is weer in de maak:

 

Bord 3 Richard Vedder - Casper Oskam

In de eerste ronden kan En Passant 2 Richard Vedder nog inzetten en dat is wel een prettig gevoel als je mee wil doen in de strijd voor het kampioenschap. Als ik al vooruit kijk dan kunnen we vooral tegen Vechtlust en Rivierenland hem zeer goed gebruiken. Deze avond mocht hij aantreden tegen Casper Oskam. Een SGA man in hart in nieren. Een jongen waar je goed mee kan of helemaal niet, maar het mooie is dat hij dat dat zelf ook weet en het wel prima vind. Voor mij is een avondje SG Amersfoort niet meer los te koppelen van even lachen met Casper Oskam. In de periode dat ik nog voor Amersfoort speelde hebben we dan ook vele uurtjes doorgebracht met het snelschaken en vooral bughousen. Maar naast de gezelligheid staat hij ook bekend als reuzendoder en had Richard zeker geen Walk-Over aan Casper.

We komen er in bij zet 12 van zwart. De8

Tijdens het Klantentoernooi hoorde ik Richard voor het eerst de term aanhalen. "Mama gaat boodschappen doen en moet dan alleen nog veilig thuiskomen. In Wijk aan Zee haalde de witte dame pion g7 en h7 op, dit keer op een iets gevarieerdere manier op c7. Er volgden heel veel dame-zetten voor de dame inderdaad weer veilig thuiskomt op zijn vertrekpunt d2.

13.exf6! Lxf6 14.Dxc7 De boodschappen zijn binnen, nu nog naar huis e5 15.Dd6 Pxd4 16.Pfxd4 exd4 17.Dxd5+ Kh8 18.0-0 Lc6 19.Df5 g6 20.Dh3 Ld7 21.Dh6 Lg7 22.Dd2 "Honey, I'm home" en weer komt hij er mee weg. Een pion in de zak die Casper niet meer terug ziet al staat hij heel nog niet slecht. Al is de pion op d4 wel een zorgenpuntje waar Richard zich op zal gaan richten. Maar eerst de stukken eens goed plaatsen  Tc8 23.Pg3 Tf7 24.Pe4 Df8 25.Db4 Te7 26.Tae1 Lc6 27.Pg5 Txe1 28.Txe1 Dxb4 29.axb4 Het lijkt wel dansen. Je zou bijna denken dat zwart voldoende compensatie zou moeten hebben met het Loperpaar maar d4 is de beslissende factor in deze partij. Via prachtig spel waar ik weinig aan kan toevoegen wint Richard de pion  Lf6 30.Ph3 Kg7 31.Pf4 Ld7 32.b5 Kf7 33.Ta1 Le5 34.Pe2 Ta8 35.f4 Lf6 36.Kf2 Ke7 37.Kf3 Kd6 38.Pg3 Kc7 39.Pe4 De pion op d4 wordt verder geïsoleerd Le7 40.Ta4 Kb6 41.Txd4 En zwart ziet het niet meer zitten en geeft op. Misschien wat te vroeg maar dit soort stellingen speelt Richard altijd goed uit.

En dan onze teamcaptain, die momenteel uit dezelfde gifbeker lijkt te drinken waarvan ik al teveel slokken heb genomen om misselijk van te worden.

 

Bord 6 Andre van Ark - Jacob de Graaf

Andre is voor mij een onbekende en ik heb dan ook geen idee hoe lang hij al bij Amersfoort speelt. Maar ik denk dat hij met plezier naar zijn eigen spel heeft gekeken al was Jacob zeker niet in beste doen. Ik zou zomaar 20 partijfragmenten kunnen pakken waarin betere voorzettingen beter waren maar ik begin bij de zwarts 27ste zet Dh4. Zwart is op zoek naar tegenspel dat moet lopen over de flanken vanwege ze zeer vervelende loper op d6 en dat veld kan ook mooi worden gebruikt om er ooit een wit paard op te plaatsen. Een mooi anker veld. Maar Dh4 lijkt wel wat spel te gaan geven

28.Te1 Dit is natuurlijk een prima verdediging en ook makkelijk te vinden. Maar ik begin hier de partij omdat het vreemd verloopt hier. Jacob speelt Te6 29.Tg3 (hier krijgt Jacob namelijk een goede kans om de stelling redelijk in evenwicht te trekken met Lf4, Tg4, Dd8 met de dreiging van h5. Maar Jacob kiest voor  Lxc4? Hiermee komt de D-lijn weer open te liggen dat hem parten zal gaan spelen.  30.bxc4 Dd8 31.Tf3 Lf4 heeft nu geen kracht meer en wordt makkelijk weer weggejaagd 32.g3 Lh6 33.Kg2 Lg7 34.Td1 De8 35.Pg5 Tf6 36.Te3 wederom niet de beste en weer de kans voor Jacob om terug te komen in de partij met Lh6. Maar ook Tf5 is goed 37.f4 h6? Maar deze zet eist teveel van de toch al fragiele stelling  38.Pf3 Kh7? Vol in de penning, en dan gaat het hard.  39.Ph4 Th5 40.Tde1 Td8 een laatste poging had De6 kunnen zijn. 41.De4 Pf6 42.Dc2 Pd7 nou kan je van de ellende af zijn en dan ga je weer vrijwillig terug naar d7 43.Td1 Df7 44.Tf1 Txh4? Een wanhoop kwaliteitsoffer in lichte tijdnood. 45.gxh4 Df5 En na een kwaliteitsoffer moet je natuurlijk niet ook nog eens je stukken gaan afruilen. De rest is makkelijk 46.Dxf5 gxf5 47.fxe5 Tg8 48.Kh1 h5 49.Txf5 Lh6 50.Tef3 Maar Jacob ook voor ons gaan er betere tijden aankomen daar ben ik zeker van.

3-3 en nog 2 borden te gaan. Dick reken je op een punt tegen Remco van Rinsum. Maar Arie stond niet erg lekker. Zouden we dan weer ons Waterloo halen in Amersfoort? (eigenlijk was dit de laatste partij die bezig was, maar voor het verhaal is deze volgorde leuker).

 

Bord 4 Remco van Rinsum - Dick de Graaf

Remco is een speler waarvan je weet dat er heel veel in zit. Maar een beetje het zelfde euvel als ik heb. Goede partijen afwisselen met hele slechte waardoor de ELO nooit super hoog komt. Maar vanavond had hij weer zo een avond waarin hij het zelfs Dick de Graaf heel moeilijk kan maken.

Dit is de stelling na 15 zetten waarin Remco zal laten zien dat hij voor niemand bang is.

16.g4 gewoon lekker in de aanval.  Er volgt Pe7 17.g5 Onder het mom van "Wie A zegt moet ook B zeggen" 0-0-0 was beter geweest, gewoon g5 eerst een beetje voorbereiden. Pxd5 18.exd5 Lxh3 aan dit pionnetje kan behoorlijk gif zitten als Wit maar Th1 had gespeeld. Met 19.Tg1 is zwart direct in het voordeel en heeft daadwerkelijk een gratis pion gekregen. h5 Omdat zwart nu de kans heeft zijn koningsstelling niet te verzwakken. 20.Pd2 Lg4 21.Txg4 een niet onaardig kwaliteitsoffer hxg4 22.Pe4 beter is gewoon eerst g4 op te halen. Pe4 kan altijd nog. f5? Hierdoor komt wit weer in de partij. Beter was Dd7 23.gxf6 Txf6 Dick beslist om het kwaliteit weer terug te geven om een rustigere stelling te krijgen. 24.Pxf6+ Dxf6 25.Dxg4 En het staat weer compleet gelijk. Er had hier al remise kunnen worden gegeven, maar dat kon nog niet gezien de stand op het andere bord. Maar Remco speelt keurig mee. Tf8 26.De6+ Kh7 27.0-0-0 Dxe6 28.dxe6 g5 29.d4 exd4 30.cxd4 Kg7 31.Tf1 Lf4+ 32.Kc2 Kf6 33.Kd3 Th8 34.Ld5 c6 35.Th1 Txh1 36.Lxh1 Na keurig gespeeld te hebben blijft een eindspel over met ongelijke lopers en Remco houd verder makkelijk remise. Kxe6 37.Ke4 Kd6 38.Lf3 b5 39.b3 Lc1 40.Le2 bxa4 41.bxa4 c5 42.dxc5+ Kxc5

Dus 3,5 - 3,5 alles kwam aan op Arie v/d Hoogen maar zoals aangegeven kampt hij ook een beetje met zijn vorm en voor de tweede ronde op rij moest hij beslissen hoeveel punten er mee gingen naar Spakenburg.

 

Bord 1 Arie v/d Hoogen - Martijn v/d Zwan

Je zou kunnen denken (misschien terecht) dat Amersfoort weer een speler wou offeren op Bord 1. Maar Martijn Vocht zich kapot en speelde een prima partij. Dat er ergens een remise aanbod kwam was te begrijpen want ja een verschil van rond de 400 elopunten, dan wil je nog wel eens remise aanbieden. Maar 1 ding is zeker het had niet zo hoeven af te lopen voor Amersfoort.

Met de volgende stelling is wit aanzet en Wit moet winnen, ga er maar aanstaan:

 

22.Pe4 Wit gaat ten aanval maar ....Dd8 Met Da4 staat zwart gewoon gelijk veel beter. 23.c3 Kg7 24.Kf1 a5 25.Db5 Tf8 26.a4 h5 27.Ke2 Met een paar mindere zetten heeft wit behoorlijk ruimte voordeel gepakt maar voor de winst is het allemaal nog lang niet genoeg. Te8 28.Kd3 Tf8 29.Tc1 Da8 Dit is een fout waar Arie op heeft zitten wachten. Nu kan zijn paard op weg naar het mooie veld e6. 30.Pg5 Kh6 31.Pe6 Tf7 32.Te1 Te7 Nu lijkt het op meer dan voldoende kans op winst. Volgens de computer +1.45. Maar dan gaat Arie van +1.45 naar in 1 keer -0,42 33.Te4? beter op zijn plaats is Dc4 om optimaal gebruik te maken van het ruimtevoordeel  g5? Direct c6 wint een stuk en Arie kan meteen opgeven. Maar het word gelukkig voor de onzen niet gezien.  34.h3 c6 want nu gaat het hele feestje niet op 35.Dxb6 Dc8 36.Tc4 c5 37.Dxa5?? maar Oeps wat is dit voor een zet? Dit geeft alle winstkansen in 1 keer weg. Een leuke variant is Pxc5, Tc7, Te4 Db7 38.Txc5 Arie moet zijn toren geven voor een paar pionnen. Maar het lijkt allemaal niet genoeg. dxc5 39.Dxc5 Td7 40.c4?? in 1x van -0,13 naar -5,86. weg match punten zou je zeggen. Maar ze zeggen ook zonder geluk wordt je geen kampioen. Ke4 was overigens veel beter. Db3+ 41.Ke4 Lxb2 42.Df8+ Lg7 43.Pxg7 Jawel we zitten inmiddels op -22. 79 Maar zwart is te gulzig. Txg7 Ja we krijgen een eeuwig schaak en toch nog 1 Matchpuntje doormiddel van eeuwigschaak 44.Df6+ Kh7 45.Df5+ Kh6 Nee toch hij zal het toch niet doen? 46.Df6+ Tg6 En jawel het gebeurt. 47.Dh8# Ze zeggen dat je een beetje geluk moet hebben om kans te hebben om kampioen te worden. Maar dit slaat natuurlijk alles.

Is dit dan het evenwicht wat weer werd gebracht door het vreemde verlies van Bashar. Is dit nou wat we nodig hebben. De tweede meest kleine overwinning die er mogelijk is. Maar als dit nog 7 keer gebeurt dan vind ik het prima. Maar liever heb ik eens dat we gewoon laten zijn dat we een van de sterkste ploegen in deze klasse zijn. Na de komende 2 wedstrijden tegen Vegtlust en Rivierenland weten we heel veel meer. En daar zal het ook heel veel beter moeten worden. Na veel gepuzzel om ook de laatste partijen in de iPad te krijgen kon ook ik om 00.30 uur richting huis. Niet tevreden, maar wel blij met de punten.

Robert Krouwel