Passanters op BSG Pinkstertoernooi

2013-05-20

Index  < Vorige  Volgende >

In het pinksterweekeinde werd in Bussum het traditionele Pinkstertoernooi gespeeld. Nieuw dit jaar was dat het binnen het toernooi ook om het persoonlijke SGS-kampioenschap gestreden werd.

In de A-groep deed Manuel Bosboom een serieuze gooi naar de titel. Hij stond na 6 ronden in de top-8, via een serie snelschaakpartijen (knock-out systeem) zou de winnaar bepaald worden. Dit houdt het toernooi tot het einde spannend, normaal gesproken spelen de koplopers vaak onderling remise in de slotronde om hun prijzengeld veilig te stellen. Hoewel snelschaken zijn specialiteit is, moest hij - na winst in de kwartfinale - het in de halve finale toch afleggen tegen GM Robin Swinkels, wat natuurlijk ook geen schande is. Swinkels verloor de finale van Dimitri Reinderman, maar werd wel SGS-kampioen. 

In de B-groep was En Passant ook vertegenwoordigd. Robert Krouwel verkondigde vooraf dat hij vast en zeker dramatisch zou spelen, net als vorig jaar. Het viel echter reuze mee, ongeslagen en met 5 uit 7 werd hij gedeeld vijfde. Bij winst in de laatste ronde was hij zelfs gedeeld winnaar geweest!

Monica en Robin Reichardt speelden allebei in de middenmoot, met respectievelijk 4 en 3 uit 7. Het leverde vooral Monica een aardige elo-winst op, met een TPR van 400 punten boven haar rating krijgt ze er zo'n 100 elopunten bij! Alleen Jeroen Makkinje zal niet tevreden zijn, hij speelde een serie remises, maar helaas geen winstpartij.