Volg Henk Vedder en Erwin l'Ami op het EK

2013-05-07

Index  < Vorige  Volgende >

Volg het EK via deze link. 

Henk Vedder is op het EK schaken in Legnica (Polen) goed begonnen. Tegen de Griekse grootmeester Dimitrios Mastrovasilis speelde hij remise, ondanks een eloverschil van 242 punten. Omdat het livebord om onduidelijke redenen niet werkte is de partij nergens te vinden, maar wel een verslag uit de eerste hand (bron: USF):

Nou dat was dan de start, een simpele siciliaan waarbij ik na een zet of 7 uit mijn beknopte voorbereiding was. Zeker en vast een klein nadeel, maar na een zetje of 30 voelde ik dat ik hem de duimschroeven aan het aandraaien was. Zijn tijdsvoordeel smolt als sneeuw voor de zon. Prachtig, voelde het, b4 en dan a4, ooit tegen X verzuimd, maar nu kostte dat mijn opponent 25 minuten, terwijl ik er op dat moment nog maar 3 had of zo. Helaas, hij vond nog wat, ik moet er nog naar kijken, ik kwam met de nodige moeite in een eindspel Loper met 2 pionnen tegen paard met 3 pionnen wat ik soepeltjes remise maakte. Na een snelle nas in het restaurant had ik zin een half litertje bier, waarna de ober zich verontschuldigde dat hij per ongeluk twee biertjes had aangeslagen. WAT EEN FANTASTISCHE VERGISSING! Ik roep wel alstie leeg is, zei ik! Ober heel erg dankbaar, ik ook natuurlijk :) 0,5 uit 1, morgen zal er wel weer zoiets komen, maar dan met zwart! 

In ronde twee volgt er weer een remise tegen een GM: Hrant Melkumyan, wereldberoemd in Armenië. Ditmaal met zwart!
In ronde drie volgt er een jammerlijke nederlaag tegen Bart Michiels: de Belg die hij op 20 april nog in het Denksportcentrum versloeg. Toen met zwart, nu met wit.
In ronde vier volt wederom een remise tegen een GM: Oleg Romanishin. Met zwart.
Ronde ronde vijf alweer een Oekraïner, GM Neverov, helaas met wit verloren.
Ronde zes: winst op Das Gebigke uit Duitsland.
Zeven: een Oostenrijker. Wordt vervolgd...

Erwin l'Ami heeft nu 4 uit 6. 

Henk V

henktank

Foto Frans Peeters