En Passant C1 en D1 kampioen!!!

2013-04-27

Index  < Vorige  Volgende >

Vrijdagavond 26 april organiseerde En Passant de gezamenlijke slotronde in SGS competitie voor de klassen C-2B en D-2B. Iedereen speelde zijn laatste competitiepartij van het seizoen en mocht daarna aanschuiven bij een tandemsimultaan van Richard en Henk Vedder. Het werd een geslaagde avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Maar het werd nog mooier, want...

De C1 en de D1 werden kampioen!! 

De C1 stond tweede en had het niet meer in eigen hand. Ze moesten gewoon met zo groot mogelijke cijfers winnen en hopen dat Amersfoort niet zou winnen. Stap 1 lukte: Hoevelaken werd met 3,5-0,5 aan de zegekar gebonden. Het werd groot feest toen Amersfoort C1 met 2-2 gelijkspeelde, en En Passant C1 met miniem verschil (een half bordpuntje) kampioen werd! Klasse!

Het team bestond uit Mart, Joël, Bashar, Rolf en Wouter (foto staand, vlnr). Rolf werd met 4,5 uit 5 topscorer.

De C1 deed het dus goed goed, maar de D1 deed het misschien nog wel beter. Van de 19 partijen (1x NO) wonnen ze er maar liefst 17! Alleen tegen Moira-Domtoren werd het 2-2. In de slotronde ging het om bordpunten, ze haalden het optimale resultaat door alweer met 4-0 te winnen. Dit was genoeg voor het kampioenschap, gefeliciteerd! Benjamin, Robin, Frank en Ruben (foto zittend, vlnr) speelden allemaal het hele seizoen sterk. Het allersterkst waren Robin en Ruben, die allebei al hun partijen wonnen.

Eindstand C1 

Eindstand D1