EP3 haalt uit: 6,5-1,5

2013-04-05

Index  < Vorige  Volgende >

En Passant 3 heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt, en hoe! Na twee 4,5-3,5 nederlagen werd het nu 6,5-1,5 voor de onzen, thuis tegen BSG 5.

Het eerste puntje van de avond kwam op naam van Ernst, die Klaas Been versloeg. Thomas Reichardt gaf helaas wat houtjes weg en verloor. Hans de Vries had twee pionnen voor een kleine kwaliteit. Zijn tegenstander probeerde de zaak zo ingewikkeld mogelijk te maken, maar Hans hield het hoofd koel en pakte het punt: Stand 2-1.

Op de resterende borden stonden Gijs en Tijmen duidelijk beter, de overige stellingen waren ongeveer gelijk. Jasper kwam remise overeen in een gesloten eindspel, want op de andere borden moesten toch wel twee bordpuntjes gehaald kunnen worden !? 

Die twee puntjes kwamen er wel. Rick kwam in een eindspel terecht van paard tegen loper, met allebei nog 7 pionnen. Rick's tegenstander dacht er goed aan te doen om van zijn witveldige loper een goede loper te maken, door alle pionnen op zwarte velden te zetten. Daarmee schoof hij en passant het bord volledig dicht, wat in het voordeel van de paardpartij is. Er was nog niet zoveel aan de hand, maar toen loper en paard werden afgeruild bleek Rick met zijn koning binnen te kunnen wandelen. Gedesillusioneerd gaf zijn tegenstander direct op.

Gijs had ondertussen ook weten te winnen, alweer voor de derde keer op rij. Tijmen had een eindspel met gelijke lopers en een pion meer. Zijn tegenstander probeerde met een pionoffer nog wel een vrijpion te creëren, maar Tijmen tikte het bekwaam uit naar winst. Wim tenslotte kreeg een toreneindspel met een pion minder, maar zijn actieve toren was goede compensatie. Zijn tegenstander weigerde torenruil en liet in plaats daarvan Wim met zijn koning binnenkomen. Wim creeërde een vrijpion, wist alle valstrikken te omzeilen en haalde een prachtig punt binnen.

De laatste wedstrijd van het derde een bezoekje aan HSG 4 op 25 april. Het derde is nog niet 100% veilig, maar alleen een bizarre samenloop van omstandigheden kan het team nu nog de kop kosten.

Persoonlijke uitslagen