Jeugd speelt intern Pepernotentoernooi

2012-12-09

Index  < Vorige  Volgende >


Omdat Sinterklaas toch in het land was, leek het de jeugdleiding van En Passant leuk een schaaktoernooi te organiseren met de naam Pepernotentoernooi. Niet een gewoon schaaktoernooi.
Wel werd er tegen elkaar gespeeld, liefst zo fanatiek mogelijk, maar na een aantal minuten werd er aan het rad gedraaid. Op het rad waren "opdrachten" geplakt. Zo kon het voorkomen dat het bord diende te worden omgedraaid (stond je eerst gewonnen, dan nu ineens verloren) of dat er bijvoorbeeld stukken mochten worden ingezet.

Het werd een heel leuk toernooi waarbij de prijzen niet werden verdeeld op basis van een ranglijst, maar op basis van loting. Alles winnen garandeerde dus niets. Uiteindelijk ging iedereen met een chocoladeletter naar huis. De prijswinnaars een grote letter, de niet prijswinnaars een kleinere.

Omdat iedereen tevreden naar huis ging en eigenlijk leuk gespeeld heeft, zal de jeugdcommissie dit nog wel een vervolg geven! Jeugdcommissie, bedankt voor de organisatie.
Op onderstaande foto's (gemaakt met de mobiele telefoon van Thomas waardoor dekwaliteit niet geweldig is): Tristan draait aan het rad en alle deelnemers.