Richard Vedder wint JADMAXX Eemlandtoernooi

2012-09-09

Index  < Vorige  Volgende >

Het Jadmaxx Eemlandtoernooi 2012 is gewonnen door Richard Vedder. In zijn partij in de laatste ronde tegen Chris Kooijman had hij de kans om het toernooi te beëindigen met de maximale score van 7 uit 7. Hij kwam in die partij ook erg goed te staan en dacht een winnende combinatie uit te kunnen voeren. Hij kwam echter van de koude kermis thuis, want de combinatie was lek en hij verloor een kwaliteit bij een vrij hopeloze stelling. Chris Kooijman speelde de partij vervolgens bekwaam uit naar winst.

Door deze nederlaag kon Dick de Graaf nog gelijk komen en dat deed hij ook, door te winnen van Martin Veldhuizen. Hij eindigde samen met Richard op 6 uit 7. Op basis van het onderlinge resultaat mocht Richard de beker mee naar huis nemen, maar de geldprijs moest worden gedeeld. Chris Kooijman kwam op 4,5 uit 7 en werd derde, Rogier Dijk werd vierde. De vijfde plaats werd door maar liefst vijf schakers gedeeld. Arie van Diermen mocht de ratingprijs in ontvangst nemen, de andere vier mochten de vijfde prijs delen.

Rien van Brummelen feliciteert de winnaar 

Rien van Brummelen feliciteert de winnaar 

Chris Kooijman haalde met zijn overwinning niet alleen de derde plaats binnen, maar won ook een Jadmaxx-spel. Sponsor Rien van Brummelen had als extra prijs namelijk een Jadmaxx-basisspel beschikbaar gesteld in iedere groep, voor degene die van een sterkere speler wist te winnen met het grootste ratingverschil. Jadmaxx (www.jadmaxx.com) is een letterspel dat wel iets wegheeft van scrabble. Groot voordeel ten opzichte daarvan is dat je nooit hoeft te wachten op je beurt. Ook speelt (net als bij schaken) geluk geen rol.

Jadmaxx

In de B-groep was Ron Flohr op papier de topfavoriet en hij wist die positie ook waar te maken. Met 6 uit 7 (5 overwinningen, twee remises) won hij de groep en promoveerde naar de A-groep. Rijk van den Bosch werd tweede (en promoveert ook) met 5,5 punt. Hun plaatsen worden volgend jaar ingenomen door Marcel Flohr en Robert Krouwel, die degraderen uit de A-groep. Achter de top-twee zit in de eindstand een gat van maar liefst 1,5 punt. Op 4 uit 7 kwamen Hans de Vries, Gert Reichardt en Jasper Reichardt, goed voor een gedeelde derde plaats. Laatstgenoemde mocht ook het Jadmaxx-spel in ontvangst nemen voor zijn overwinning op Lars Slofstra. De ratingprijs ging naar Ed Mönch, die evenveel punten haalde (3,5) als vorig jaar, maar nu in de B- i.p.v. C-groep.

In de slotronde stond er het meeste op het spel in de C-groep, waar Daan van Pel en Aart de Jong in een rechtstreeks duel speelden om de titel. Daan van Pel had een halfje voorsprong en had dus aan een remise genoeg, maar zijn tegenstander ging natuurlijk vol voor de winst. Na een boeiende partij was het Van Pel die aan het langste eind trok. Daarmee werd hij kampioen met alleen maar overwinningen, alleen zijn opgenomen byes zorgden voor een score van 6 uit 7.

Jan Timmerman verloor in de eerste ronde nog van Robin Reichardt, waardoor zijn tegenstander uiteindelijk het Jadmaxx-spel zou winnen. Daarna kwam hij echter op stoom en eindigde hij met 5 uit 7, goed voor een tweede plaats. Samen met de groepswinnaar mag hij het volgend jaar in de B-groep gaan proberen. Arco Floor en Jacques van den Berg bewandelen de omgekeerde weg, zij degraderen uit groep B. Robin Reichardt had ook nog gedeeld derde kunnen worden, maar liet in de slotronde een eindspel tegen zijn zus Monica in remise verzanden. Hij werd nu samen met Tijmen Vedder vierde. Dankzij de remise won Monica Reichardt wel de ratingprijs, die ze moest delen met Bashar Basil. Dat de drie jongste En Passanters allemaal minstens 50% haalden belooft nog wat voor de toekomst!

De winnaars van een Jadmaxx-basisspel 

De winnaars van een Jadmaxx-basisspel