EP3 krijgt klappen

2012-01-28

Index  < Vorige  Volgende >

Vrijdag 27 januari mocht En Passant 3 aantreden tegen medekoploper Baarn 1. Beide teams waren nog ongeslagen, de Baarnaars hadden wel twee bordpuntjes meer. Een wedstrijd dus die bepalend zou kunnen zijn voor het kampioenschap

Gezien het verwachte ELO-overwicht van Baarn op de topborden werd gekozen voor een tactische opstelling. Dat Jasper Reichardt en Alex van de Vuurst hun partijen op bord 1 en 2 verloren mag daarom geen grote verrassing zijn. Onderdeel van zo'n tactische opstelling is wel, dat er op de lagere borden punten gepakt worden. Dat ging vrijdag faliekant mis.

Nullen waren er voor Peter Tak, Rick van Beek, Jan-Matthijs van Leeuwen en Aart de Jong. Zij gaven in willekeurige volgorde a) een stuk weg, b) verprutsten een eindspel, c) lieten een dame insluiten en d) kregen - in ruil voor een kwaliteit - een overmacht aan pionnen tegenover zich. Het koppelen van de namen aan a - d) laat ik aan de lezer over, plaats gerust een reactie hieronder.

Was het dan alleen maar kommer en kwel? Neen, Gert Reichardt wist een pionnetje voorsprong secuur uit te melken tot een overwinning. Ernst de Reus behaalde een remise, zodat de eindstand 1,5-6,5 werd. Een terechte nederlaag, het derde kan de kampioensambities nu wel op zijn buik schrijven.