En Passant 1 hakt Soest in de pan

2011-02-12

Index  < Vorige  Volgende >

Zaterdag speelde EP1 de zesde ronde van de competitie. Het werd 6-2 tegen Soest.

De actuele stand is hier te vinden.

Genna Sosonko  Eric de Haan  0-1 
Manuel Bosboom  Reynir Helgason  1-0 
Tanguy Ringoir  Adriaan de Jongh  ½½ 
Hans Bohm  Gerrit Meine Muis  1-0 
Tea Lanchava  Henk Weenink  ½½ 
Bruno Carlier  Roderick Loeber  1-0 
Dick de Graaf  Rene Molenaar  1-0 
Richard Vedder  Kevin Rijpert  1-0 


Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Hans Böhm een cadeau van Gert Reichardt: een stuk hart met daarop de tekst 'Ridder Hans gefeliciteerd', ter ere van zijn onderscheiding voor zijn verdienste voor de schaaksport. Alle spelers en toeschouwers konden meegenieten!
De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen, een terechte uitslag. Wellicht had Tea Lanchava een halfje meer verdiend, die in gewonnen stelling in de fout ging en genoegen moest nemen met puntendeling.
Richard Vedder was toen al klaar, opnieuw als eerste. Deze keer aan bord acht trof hij in Keving Rijpert een eenvoudige prooi. Met 5,5 uit 6 is Richard de topscorer van het team.
Bruno Carlier kreeg bord zes en boekte na twee ongelukkige nederlagen weer een zege. Hij liet in het middenspel zijn kracht zien en overspeelde zijn tegenstander.
Manuel Bosboom had 's ochtends nog een collect call nodig om in Bunschoten te komen, maar won daarna in een sterke partij van Reynir Helgason. Het verrassende Pg5 bleek ijzersterk.
Dick de Graaf bracht het winnende punt binnen tegen Rene Molenaar. Deze keer had hij geen tijdnood nodig, maar leverde een strakke winstpartij af.
Deze keer ging het niet goed met Genna Sosonko. Hij trof in Eric de Haan een degelijke tegenstander die met dame en toren op de zevende rij kwam kijken. Genna verloor twee pionnen en kon later opgeven. "De Haan is de enige die verstand heeft van schaken, in tegenstelling tot de anderen, dat zijn koffiehuisschakers", volgens Genna.
Onze Belgische vriend Tanguy Ringoir speelde zijn tweede wedstrijd voor En Passant, en had in Adriaan de Jongh een gelijkwaardige tegenstander. Na snelle dameruil ontstond een spel met toren en loper waar remise uit voortkwam.
Hans Böhm tenslotte had een lange zit nodig tegen Gerrit Meine Muis, maar won uiteindelijk wel.

En Passant blijft aan kop, met twee punten voorsprong op VAS.
Volgende ronde is op 12 maart, uit naar Meppel.