Boekverloting "Een mooie combinatie"

2011-11-18

Index  < Vorige  Volgende >

Momenteel wordt op Schaaksite.nl een tiental exemplaren verloot.
Klik op deze link -  hierzo  - voor een recensie en hoe je aan de verloting mee kunt doen. 

Op de jubileumreceptie van vrijdag 12 november is het boek Een mooie combinatie gepresenteerd. Dit boek is verschenen ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum, als vervolg op Een goede zet. In Een goede zet -  inmiddels alweer 15 jaar oud - is de geschiedenis van de vereniging uitgebreid beschreven. Het nieuwe boek behandelt dan ook vooral de recente periode. 

Is er de laatste 15 jaar dan zoveel gebeurd dat we er een boek mee kunnen vullen? Ja! Het hoogtepunt is natuurlijk de realisatie van het eigen Denksportcentrum in seizoen 2001-2002. Daarnaast wordt in het boek uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Dick Bos en Henk Pruijs. Beiden waren zeer markante figuren binnen de vereniging, zonder welke het schaakkasteel er misschien wel nooit was geweest. Met name over de laatstgenoemde had wel een heel boek geschreven kunnen worden, nu is het beperkt gebleven tot 'slechts' een vijfde. 

En Passant blijft natuurlijk een schaakvereniging, dus zowel de interne als externe prestaties op de 64 velden komen aan bod. Tussen 1995 en 2010 klom het eerste achttal (met enige omzwervingen) van de eerste klasse SGS naar de tweede klasse KNSB. 15 jaar geleden werd er met drie achttallen gespeeld, inmiddels met vijf. Intern zijn Richard Vedder en Dick de Graaf al jaren vrijwel niet te verslaan, alleen Sjoerd Drent wist er tweemaal tussen te komen. Verder zijn er in het boek een aantal columns opgenomen van onder andere Viktor Kortchnoi, Dick van Barneveld en Keith Thomas.

Een ieder kan Een mooie combinatie bestellen via rampguido@hotmail.com. Vermeld je naam en adresgegevens.
Het boek is op te halen iedere vrijdagavond bij En Passant of maak een afspraak. Verzenden kan ook.
De prijs is een tientje, exclusief eventuele verzendkosten.