Bruno Carlier wins Guernsey again

2010-09-30

Index  < Vorige  Volgende >

Ergens tussen Engeland en Frankrijk ligt Guernsey. Dat eilandje is zelfstandig maar heeft nog wel enige afhankelijkheid van Engeland, hoewel het dichter bij Frankrijk ligt. Niemand is geïnteresseerd in Guernsey, of het moet de voordelige belastingsituatie zijn want je hoeft er geen BTW te betalen.

Toch is het eiland van groot belang, want jaarlijks wordt daar het International Guernsey Chess Festival gehouden.
In de jaren 80 komen we een opmerkelijke kampioen tegen: Bruno Carlier deed vijf keer mee en won het toernooi maar liefst vier keer!

Via deze link komen we een aantal prachtige foto's tegen van Bruno in zijn jonge jaren.
Zie het briljante onderschrift onder een van de foto's:
"He stopped coming because he felt he'd won the tournament enough times"

 Bruno Carlier

Reactie Bruno:
"Ik heb 5 keer meegespeeld in Guernsey en won het 4 keer. De eerste keer werd ik derde achter Plaskett en Nigel Short. Verloren tegen Plaskett en met zwart remise tegen Short waar hij trouwens erg van baalde. In al die jaren slechts 1 partij verloren.

Veel goede herinneringen ook aan de organisator John Bisson, een gentleman. De laatste maal hield ik een speech voor een zaal van wel 2000 mensen! Twee dagen later liep ik in het centrum van Londen, kocht de London Times bij een stalletje en zag mijn naam in grote koeieletters op pagina 2: "BRUNO CARLIER WINS GUERNSEY AGAIN!", of zoiets."

he stopped coming...

mooie broek

Bruno 2e van links in plooibroek.