Gert Reichardt speelt remise tegen Jan Timman

2010-05-24

Index  < Vorige  Volgende >

Zaterdag 22 mei organiseerde de jubilerende schaakvereniging Barneveld in de Veluwehal een tweetal simultaans; niemand minder dan Ton Sijbrands tegen de dammers en Jan Hendrik Timman tegen de schakers.

Namens En Passant speelden Gert, Robin & Monica Reichardt en Guido de Romph mee.
Gert Reichardt speelt dit seizoen na meer dan 20 jaar weer serieuze competitie, en heeft al meermaals zijn visitekaartje afgegeven. Ook nu weer kwam hij goed uit de opening, kreeg wat vage dreigingen maar timmerde zijn hele stelling dicht. Beiden hielden een serie pionnen over, met een loper voor Gert en een paard voor Grote Jan. Het paard kon mogelijk nog gevaarlijk worden, maar Gert wist precies de velden af te sluiten met zijn loper. Timman sprintte bijna zijn rondjes om de bedenktijd per speler zoveel mogelijk te verkorten. Gert bleef als laatste over. Na een eerder afgewezen remiseaanbod moest Timman toch in puntendeling berusten. 
 
Robin kreeg al snel enkele schaakjes te verduren en moest twee stukken inleveren.
Monica hield het langer vol, maar moest na 35 zetten toch de vlag strijken.
Guido ging lang gelijk op maar verloor in het eindspel een kwaliteit en gaf direct op.

Timman haalde een score van 33 punten tegen 37 tegenstanders.
Tegen de tijd dat Timman klaar was, had Sijbrands nog geen 50% van zijn partijen beëindigd. Die had dan ook enkele Europees jeugdkampioenen tegenover zeg, en hield regelmatig pauze.

Gert Reichardt bleef als laatste over