EP1 wint in Hilversum van HSG2

2010-03-06

Index  < Vorige  Volgende >

HSG2 - En Passant 1    2,5 - 5,5

Genna Sosonko trof in Dennis de Vreugt een sterke tegenstander die verrassend met het 2e team van HSG meespeelde. Is dat wel eens eerder gebeurd, twee GM's tegen elkaar in de 2e klasse?
Na een sterke opening won Genna een pion, en leek goede winstkansen te hebben. Het bleek echter te weinig, remise.
Manuel Bosboom kwam slecht uit de opening, en hij leek in zwaar weer. Maar Manuel is Manuel, en aan het einde heeft hij meestal gewonnen. Zo ook nu, met een trucje in een al gewonnen toreneindspel. Manuel is nu ongedeeld topscorer in 2A.
Bruno Carlier versloeg Vincent Pandelaar, die langzaam maar zeker werd weggedrukt in het middenspel. Bruno's vijfde zege op rij in de competitie.
Richard Vedder heeft het niet dit seizoen, maar vandaag maakte dat niet uit. In het middenspel koos hij voor een verkeerde voortzetting en kon aan het bier. Richard spaart zijn kruit voor de beker!
Hans Böhm leek in het voordeel te zijn tegen Wim van der Wijk, maar wist het niet te verzilveren. In het eindspel moest hij nog oppassen, waar hij erg somber van ging kijken. Temeer omdat hij Dick zag winnen met wie hij een weddenschap had lopen.
Dick de Graaf kwam veertig minuten te laat, maar twee uur later was die achterstand weer weggewerkt. Toch kwam Dick in ontzettende tijdnood, niet voor het eerst dit seizoen. Hij moest meer dan tien zetten uitvoeren binnen anderhalve minuut bedenktijd. Een illegale zet leverde hem paradoxaal genoeg tijdwinst op. Dick stond schaak en speelde een zet die dat niet ophief. De arbiter greep in, overigens zonder dat tegenstander Harmsen dit claimde, even nazoeken in de reglementen of dat wel juist is? De arbiter had vervolgens minstens drie minuten tijd nodig om de klok van Harmsen twee minuten extra te geven, maar in die tijd had Dick al uit zitten rekenen hoe hij de veertig zetten kon halen. Na een paar flinke rammen op de klok bleek Dick nog een pion meer te hebben ook: 1-0.
Guido de Romph moest invallen voor de zieke Gijs-Cor Heuveling. De teamleider hield de tent dicht en maakte remise.
Sjoerd Drent wist zijn score van dit seizoen een beter aanzien te geven door te winnen van Michael de Vos, een man die bij verlies soms zijn haren uit zijn hoofd trekt, en rondloopt met een te korte broek-met-gat die net als een lekke fietsband is 'geplakt'. Sjoerd kon tevreden -per fiets- terug naar huis.

Dennis de Vreugt  Genna Sosonko  ½½
Kees Nagtegaal  Manuel Bosboom  0-1 
Vincent Pandelaar  Bruno Carlier  0-1 
Herman van Engen  Richard Vedder  1-0 
Wim van der Wijk  Hans Böhm  ½½
Klaas Harmsen  Dick de Graaf  0-1 
Jorgen Henseler  Guido de Romph  ½½ 
Michael de Vos  Sjoerd Drent  0-1 

8 Spakenburgse supporters bij een uitwedstrijd moet een record zijn. Of kwamen ze naar HSG1 kijken?
(In dezelfde speelzaal versloeg landskampioen HSG -zonder Henk Vedder- het team van Rotterdam met 7-3, en is door het verlies van Groningen weer koploper in de Meesterklasse)

In Klasse 2A heeft Dr. Max Euwe gewonnen van Homburg Apeldoorn 2. Hierdoor blijft En Passant kans houden op het kampioenschap. Euwe moet dan een punt verspelen in de laatste 2 speelronden.
Kijk voor de actuele stand bij "En Passant 1".

De winnaars in het zonnetje:

Sjoerd Drent drukte een punt aan het einde altijd gewonnen

tijdwinst door illegale zet Bruno zwaaide naar zijn oude club