EP3 laat punt liggen in Bussum

2009-11-17

Index  < Vorige  Volgende >

BSG3 -EP3   4-4

De uitwedstrijd tegen het sterke BSG3 is een gelijkspel geworden. Hoewel een moeilijke avond werd verwacht, had een overwinning er zeker ingezeten. EP3 moet nu in de achtervolging om bordpunten te gaan harken.
Overigens net als EP2 bleek ook EP3 als eerste bij de speellokaal te zijn. Pakweg 19:50 uur konden we pas een zet op het bord kwakken.

1 Laurents belandde bij 4-3 achterstand in een kritieke stelling, maar een kat in het nauw maakt soms een goeie sprong. Een tussenschaak leverde ineens stukwinst op en het volle punt.
2 Sjaak kwam een pion voor in een lastig middenspel. Plots claimde de tegenstander remise door driemaal dezelfde stelling.
3 Thijs kwam nadelig uit de opening, maar wist zich toch te ontworstelen aan de ellende. Een eenvoudige torenzet had hem de winst opgeleverd, maar in plaats daarvan verscheen er een blooper.
4 Guido zag een Orang Oetan en kwam steeds meer onder druk te staan. Een gelukte Ostrovski ten spijt kwam er toch tijdnood en capitulatie.
5 Jaap Jan leek Simonian te gaan pakken toen die het een en ander weggaf. Zoveel luxe kon JJ niet hebben en besloot om een toren terug te geven. De winst was weg en verlies kon hij nog net keepen. 
6 Richard zag na de opening een heleboel lopers schijnen op zijn koning. Na secuur verdedigen bood tegenstander Swiebertje remise aan.
7 Stephan ook remise, kon vriezen maar ook dooien, het vierde halve ei alweer. Kapitein van een gezellig team.
8 Sjoerd Fanta versloeg verreweg de grootste tegenstander met zonder baard en topscoort met 2 uit 2.

BSG is nog niet van ons af want we mogen er nog een 3e keer heen.