Schaken op zaterdag: 17 april

De weergoden werkten afgelopen week niet mee, maar zaterdag a.s. kunnen we weer schaken. We spelen weer op het grasveld achter de Duker.

Zie hieronder voor meer info. Svp vooraf aanmelden bij Jasper Reichardt.

Oorspronkelijk bericht (dd. 17 maart)

Zaterdag 20 maart a.s. kunnen we voor het eerst dit jaar weer écht gaan schaken! Nog niet binnen, maar buiten op het grasveld achter het zwembad De Duker. Dezelfde locatie als de maansimultaan dus, maar dan vermoedelijk met iets minder weer. Toegang is via het hek, links van de ingang van het zwembad.

De opzet is als volgt:

• Rapidschaak, 20 minuten + 10 seconden per zet, 3 ronden

• Indeling in groepen van 4 (op rating), je speelt binnen je eigen groepje

• Aanvang 14:00, verwachte eindtijd +/- 17:00

• Alleen voor leden. Vooraf aanmelden bij Jasper Reichardt, max. 20 deelnemers (5 groepjes)

Afhankelijk van hoe dit bevalt kunnen we wekelijks gaan doen, al dan niet in iets andere vorm.

Desgewenst kun je bij aanmelding drank (fris/bier) uit de EP voorraad bestellen. Dit staat dan om +/- 13:30 bij het denksportcentrum buiten voor je klaar ('click en collect'). Je kan ook zelf wat meenemen.

Praktische tip: drink niet te veel, want het toilet (denksportcentrum) is een eindje lopen. Het zwembad is dicht, de zwembad-bar is vanaf 16:00 wel open voor afhaal.

Corona-regels (hoofdpunten)

We volgen het 'Protocol Verantwoord Schaken' van de KNSB, onderstaande belangrijkste punten.

• Blijf thuis bij klachten
  • Blijf bij je eigen groepje, vermijd contact met anderen

• Tafel-opstelling met onderlinge afstand:

• Tussen tegenstanders 1,5 m (tafels gedraaid)

• Tussen de twee borden van een groepje ≥ 1,5 m

• Tussen verschillende groepjes ≥ 3 m (zo mogelijk meer)

• Houd afstand tijdens de partij;niet over het bord leunen

• Hygiënemiddelen zijn aanwezig, gebruik deze

• Tussen rondes door wordt het schaakmateriaal gedesinfecteerd

• De corona-verantwoordelijke ziet toe op naleving van de regels, bij niet-naleving wordt je naar huis gestuurd.

14-04-2021