Apeldoorn wint NK snelschaken clubteams

Het NK snelschaken voor clubteams 2019 is gewonnen door MuConsult Apeldoorn. De Apeldoorners (Max Warmerdam, Robby Kevlishvili, Thomas Beerdsen, Stefan Kuipers) bleven in een bloedstollende finale de thuisclub nipt (3,5 bordpunt) voor. Titelverdediger Het Zwarte Schaap moest het doen met een derde prijs.

Het winnende team (foto: Frans Peeters)

Ook in de B-groep was het spannend; tussen de nummers drie en zeven zaten slechts vier bordpunten. Alleen groepswinnaar Koningswaal nam wat afstand. En Passant 2 en Aartswoud volgden daarachter. In het C-klassement bleef Amersfoort de talenten van De Pion voor.

Zie chess-results voor alle uitslagen, ook individueel. NB controleer deze goed, voordat ze naar de FIDE gaan voor (Blitz) ratingverwerking.

Foto's van Frans Peeters vindt u hier. Dank gaat uit naar sponsor Univé, de arbiters, barmensen en natuurlijk alle deelnemers. We zeggen 'tot volgend jaar!' maar dan hoogstwaarschijnlijk op een andere locatie. Er zijn vooralsnog geen plannen om het NK in 2019 opnieuw in Bunschoten te organiseren.

19-05-2019