En Passant 2 begint met winst

En Passant 2 is het nieuwe seizoen begonnen met een 5,5 - 2,5 overwinning op Caïssa-Eenhoorn 2. Revanche dus voor vorig jaar, toen er (ondanks Pg5! van Raymond v/d Bos) met 4,5 - 3,5 werd verloren.

Het zag er de hele middag wel aardig uit voor de Passanters; o.a. de nieuwe basisspelers William van de Groep en Laurents van Twillert hadden een gezonde stelling opgebouwd. Arie van den Hoogen opende het bal met een remise. William en Laurents brachten inderdaad punten binnen. Caïssa-Eenhoorn scoorde tegen op bord 1; Johannes Kossen was vorig jaar ongeslagen topscorer, maar had nu weinig in te brengen.

Revanche was er ook op persoonlijk niveau; Robin Reichardt verloor vorig jaar nog van naamgenote Duson, maar won deze keer. Optisch zag het er wat moeilijk uit, maar hij had wel een geofferde boer in de tas en dat telt ook. Optisch lastig was het ook bij Jasper Reichardt, maar dat werd alsnog remise.

Stand 4-2, met Sjoerd Drent en Dick de Graaf nog bezig. Dick stond een kwal achter, maar had daar wel één of twee pionnen voor terug. Moeilijk te zeggen. Sjoerd speelde ook tegen zijn tegenstander van vorig jaar, maar week gauw af (geen open Siciliaan!) en eindigde in een eindspel met gelijke dames en ongelijke torens. Nul tegen een! Maar die dame van Sjoerd was goed genoeg voor eeuwig schaak, een klassiek geval van "remise is winst!". De score werd nog mooier, want Dick nam langzamerhand het initiatief over en bracht zijn stukken in goede positie. Plotseling ging zijn f-pion rennen en was het niet mee te houden; winst en 5,5-2,5.

Goeie zaken dus, zeker in vergelijk met vorig seizoen. Toen kwamen de eerste matchpunten pas in februari! Een goede zaak, wat punten op zak, want 3C is een zware poule. Op 6 oktober volgt een bezoekje aan Leiderdorp, met o.a. GM Daan Brandenburg in de gelederen.

17-09-2018