SGS beker: EP door, Doorn-Driebergen wacht

Vrijdagavond 24 november speelde En Passant thuis in de eerste ronde van de SGS-beker. Het Dikke Torentje uit Eemnes bood stevig weerstand, maar moest rond middernacht toch het hoofd buigen.

Dick de Graaf aan het eerste bord haalde het eerste punt binnen. In een scherpe variant krijg Dick al snel initiatief. Dit gaf hij niet meer uit handen. Het tweede punt werd behaald door Hans de Vries aan bord 4. Dit zag er lang niet naar uit aangezien hij erg bedrukt stond. Echter, zag zijn tegenstander een truckje over het hoofd en dit kostte hem groot materiaal. Hij gaf gelijk op. Het derde punt en daarbij de overwinning werd behaald door Gert Reichardt. In een gelijkopgaande partij had Gert in het eindspel minimaal remise. Zijn tegenstander moest winnen en zoals vaker wordt er dan geforceerd en dat loopt meestal niet goed af. En dat was ook hier het geval. Tenslotte won Laurents aan bord 2 in het verre eindspel.

In de volgende ronde speelt EP thuis tegen Doorn-Driebergen, dat de eerste wedstrijd ook met 4-0 won, tegen Hoevelaken. Een pittige tegenstander, donderdag werd er op de eerste vier borden met 3-1 verloren.

En Passant Het Dikke Torentje 4 - 0
1. D. de Graaf (Dick) B. de Man (Burg) 1 - 0