Schaakclub "En

Stap 1

Op deze pagina is informatie over de lessen van stap 1 te vinden. Je vindt hier per lesavond welke les er behandeld wordt. Na elke les komt er een kort verslag van de les. In dit verslag is ook het huiswerk per les te vinden.

Trainer: 

Lessen stap 1  
 Lesavond 1  Les 1: Bord en stukken
 Lesavond 2  Les 2: Loop van de stukken
 Lesavond 3  Les 3: Aanval en slaan
 Lesavond 4  Les 4: De pion
 Lesavond 5   Les 5: Verdedigen
 Lesavond 6   Les 6: Schaak en schaak opheffen
 Lesavond 7   Herhaling les 1 t/m 6
 Lesavond 8   Les 7: Mat
 Lesavond 9  Les 8: Mat
 Lesavond 10   Les 9: Rokade
 Lesavond 11  Les 10: Voordelinge ruil
 Lesavond 12  Herhaling les 1 t/m 10
 Lesavond 13  Les 11: Tweevoudige aanval
 Lesavond 14  Les 12: Remise
 Lesavond 15  Les 13: Mat zetten met de dame
 Lesavond 16  Les 14: En Passant slaan
 Lesavond 17  Les 15: Noteren

 

Verslag trainingsavond 4 (13/10/2017)

Door de vakantie en het oefenen met het schoolschaken is er geen training gegeven. Het onderwerp dat op het programma stond was de pion. Dit onderwerp zullen we in de volgende les behandelen naast het thema dat dan op het programma staat: verdedigen.

 

Verslag trainingsavond 3 (29/9/2017)

Deze avond stond het thema aanval en slaan op het programma. Voor sommigen was dit erg makkelijk, voor anderen was dit nog best wel lastig. Na de uitleg hebben we opgaven in onze oefenboeken gemaakt. Dit ging erg goed. Er is hard gewerkt.

 

Verslag trainingsavond 2    (15/9/2017)

Met stap 1 hebben we kort de loop van de stukken doorgenomen. Daarnaast hebben we op de laptop geoefend en het spelletje "speel de beginpositie terug" gespeeld. Daarnaast hebben we 'solitaire' gespeeld. Bij dit spel krijg je een kaart van 4 bij 4 velden. Op verschillende velden staat een schaakstuk. Het is de bedoeling dat iedere zet een schaakstuk geslagen wordt en dat uiteindelijk één schaakstuk overblijft. 

 

Verslag trainingsavond 1    (1/9/2017)

Bij stap 1 hebben we het bord behandeld. We hebben geleerd hoe alle velden heten. Het benoemen van de velden doe je door eerst de letter en dan het cijfer van het veld te noemen. Toen we wisten hoe alle velden heten was hebben we veldenbingo gespeeld. Dit was een leuk spel om de namen van de velden te oefenen.