Open Eemlandtoernooi 2020

Ook dit jaar wordt er weer een Eemlandtoernooi georganiseerd. Zo veel mogelijk hetzelfde als andere jaren, maar de editie van 2020 zal hoe dan ook een bijzondere worden. De belangrijkste aandachtspunten:

• Er gelden natuurlijk corona-regels, zie onderaan deze pagina.

• Speelavonden zijn iets anders dan gebruikelijk (geen vrijdagen); di 25/8, wo 26/8, di 1/9, do 3/9, di 8/9, wo 9/9 en za 12/9. Ronde 1 t/m 6 beginnen om 19:45, de slotronde om 13:00 ’s middags. (zie ook corona-protocol punt 8)

• Vooraf aanmelden, uiterlijk maandag 24/8 via het formulier op www.schaakclubenpassant.nl

• Het inschrijfgeld à €15 moet vooraf worden overgemaakt, hierover krijgen deelnemers t.z.t. per mail instructie.

• Het aantal deelnemers is beperkt tot 42.

Verder is alles zo veel mogelijk als anders, dat wil zeggen:

• Locatie is Denksportcentrum En Passant, Bikkersweg 90, 3752WV Bunschoten-Spakenburg (tel. speelzaal 033-2994757).
  • Speelsysteem: Zwitsers systeem over 7 ronden, in twee groepen.
    Groep A > 1650, groep B < 1800. (aangepast!)
    De organisatie behoudt zich het recht voor hiervan af te wijken.

• Het speeltempo is 1:30 uur per partij + 30 seconden per zet.

• Er mogen in ronde 1 t/m 6 maximaal twee byes (vrije ronden) worden opgenomen waarvoor u een half punt krijgt.

• De resultaten worden verwerkt voor de KNSB-rating.

• In beide groepen worden een aantal partijen live uitgezonden.

• In iedere groep zijn tenminste drie geldprijzen plus een ratingprijs te winnen. De prijzenpot is gelijk aan het totale inschrijfgeld, bij bijv. 40 deelnemers:
    Groep A: 1e prijs € 180, 2e € 90, 3e € 55, ratingprijs € 35
    Groep B: 1e prijs € 120, 2e € 60, 3e € 35, ratingprijs € 25

• Naast de geldprijzen hopen we ook weer een mooie verzameling aan spektakel-, pech- en andere extra prijzen beschikbaar te kunnen stellen.

• Neem bij vragen contact op met Jasper Reichardt, via toernooi@schaakclubenpassant.nl of 06-30976859

Corona-protocol

Hoofdregels
  1. Houd 1,5 m afstand, ook voor en na de partij en in de bar.

2. Blijf thuis en meld uzelf af wanneer uzelf of een huisgenoot symptomen vertoont of besmet is, of wanneer u verzocht is in (thuis)quarantaine te gaan.

3. Het 'Protocol Veilig Schaken' van de KNSB geldt, lees dit vooraf door; https://schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/Protocol-Veilig-Schaken.pdf

Hygiëne
  1. Schud geen handen voor of na de partij.

2. Als het druk is bij de bar, wacht dan even.

3. Hoest of nies in de binnenkant van de elleboog, gebruik zakdoekjes.

4. Desinfectiemiddelen zijn aanwezig, gebruik deze.

Indeling
  1. Tot aanvang van het toernooi hebben de speeldata hebben een klein voorbehoud; wegens andere activiteiten in het denksportcentrum kan een enkele verschuiving noodzakelijk zijn.

2. Indelingen worden in beginsel gepubliceerd na afloop van de voorgaande ronde.

3. Met (late) afmeldingen om corona-gerelateerde reden wordt coulant omgegaan, in beginsel als opgenomen bye.

4. Dientengevolge kan het nodig zijn om een gepubliceerde indeling alsnog aan te passen. Mits redelijkerwijs mogelijk worden betrokken hiervan op de hoogte gesteld.

Zaal en ruimte
  1. In verband met de beschikbare zaalruimte is het aantal deelnemers beperkt (1 per 10 m2).

2. Toeschouwers zijn beperkt welkom, slechts voor zover de afstandsregels dat toelaten.

3. De speelzaal wordt geventileerd (ramen open, afzuiging aan), ook als dit ten koste gaat van het comfort. We vragen hiervoor om uw begrip.

4. Bij de bar kan (contactloos) met pin worden betaald.

1. Degenen in risicogroepen dienen zelf een risico-afweging te maken.

2. Bij (vermoeden van) klachten kunnen deelnemers worden geweigerd of naar huis gestuurd.

3. Bij aanmelding moet u contactgegevens (e-mail, telefoon) achterlaten voor eventueel bron- en contactonderzoek.

4. Bij niet naleven van regels en/of instructies van de toernooileiding, kan toegang tot het denksportcentrum (en daarmee het toernooi) worden ontzegd.

5. Deze corona-regels kunnen worden aangepast n.a.v. voortschrijdend inzicht, en/of nieuwe regels of richtlijnen vanuit de overheid of KNSB.

Aanvulling
  1. Mocht het toernooi (om wat voor reden dan ook) moeten worden ingekort of afgebroken, dan wordt er bij tenminste 5 (ipv 7) gespeelde ronden gewoon een eindstand opgemaakt en prijzen uitgereikt. Bij minder ronden wordt het inschrijfgeld teruggestort. Gespeelde partijen (ongeacht aantal) worden wel doorgegeven voor de KNSB-rating.